Ca la noi, la nimeni – Moartea bordelului politic?!

228

Apar semne şi dinspre UDMR cum că, în viitor, s-ar putea destrăma. Fiind, de fapt, acest UDMR nu un partid politic şi nici măcar un partid etnic, ci o asociaţie politică pe criterii etnice. O sursă din UDMR susţine că această bizară adunătură ce s-a culcat cu mai toate partidele în acelaşi pat, ca la bordel, luându-le rând pe rând – cu excepţia PRM – se va desfiinţa atunci când nu mai trece pragul electoral de 5%.
Recentele alegeri prezidenţiale i-au arătat mai dezbinaţi decât oricând, mulţi dintre ei împărţindu-se între candidaţii Kelemen Hunor şi Szilagyi Zolt. Dar au fost maghiari cu cetăţenie română care l-au votat în primul tur şi pe Victor Ponta. Aceiaşi, n-au mai făcut-o şi în turul doi întrucât bezmeticul de general făcut de Traian Băsescu la apelul de seară – Gabriel Oprea, ministru de Interne şi vicepremier – a semnat un parteneriat cu Tribunul Corneliu Vadim Tudor. UDMR s-a îndepărtat total de candidatul Ponta, iar dintre peremişti i-au dat votul lui Victor Ponta doar  vreo 20-30%.
Acum, primul ministru Victor Ponta are serioase probleme cu guvernarea: prezentarea Bugetului, a noii structuri şi componenţe guvernamentale, plus buna guvernare. Plecarea UDMR din coaliţia de guvernare ar putea fi un semnal bun, dar ce te faci cu trădătorul de Gabriel Oprea, un individ apropiat până la a li se băga pe sub piele Elenei Udrea şi lui Traian Băsescu? Şi Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu, primarul sectorului doi al Bucureştilor – “Ghenerari” şi UNPR-işti – pot dezerta în orice moment. Asta dacă nu-i bagă Partidul DNA la răcoare!
Ca o pisică blândă care zgârie rău, preşedintele ales – Klaus Iohannis – s-a dus niţel, vreo săptămână, la Palm Beach, statul Florida, din SUA. Unde, se zice, merge de regulă în  ultimii paisprezece ani şi jumătate, de când este primar al Sibiului. Acum a demisionat, dar vaca de muls care a fost Primăria Sibiului i-a oferit şansa de a se bălăci în apa şi razele soarelui de la Palm Beach. Bun.
Speculaţiile că, pe acolo, prin state ar urma să se întâlnească în secret cu preşedintele American Barak Obama au apărut. Fiind simple fantasmagorii. O întâlnire cu un preşedinte ales şi nu instalat este practice imposibilă din punct de vedere diplomatic şi fără precedent în afara Casei Albe. Şi chiar la Casa Albă.
Başca faptul că CIA are, cu siguranţă, ştire de oarecarei apropieri între Klaus Iohannis şi câţiva membri ai Mafiei ruse. Şi iarăşi nu merge.
Au stârnit interes interviurile lui Klaus Iohannis din ediţia franceză la The Huffington Post şi La Republica. Din ambele se vede că este un preşedinte echilibrat şi care cere guverne eficiente, capabile de viziuni pe termen lung şi cărora politicile de centru-dreapta să le poată oferi soluţiile necesare.
Şi cum dosarele Microsoft şi EADS, în care-s pomenite nume grele – de la fostul cancelar german Gerhard Schroder la Elena Udrea – am putea avea şansa ca în următorii cinci ani să fie restrânse sau reduse bordelurile politice.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here