Ca la noi, la nimeni – Ministrul Justiţiei iartă Parchetele?!

284

Este greu de presupus că principalii acuzatori în cazul controversatei Ordonanţe nr. 13/2017, ambii făcând parte din Ministerul Public şi mă refer aici la Laura Codruţa Kovesi, Procurorul şef al DNA, care simţind că o arde cartoful din mână i-a pasat ancheta vocalului Procuror General, Augustin Lazăr, spălându-se pe mâini ca Pilat din Pont, îşi vor da demisia.
De regulă, atunci când trei oameni îţi spun că eşti beat e bine să te duci şi să te culci. Dar când 8 (opt!!!) membri ai Curţii Constituţionale a României constată o gravă abatere de la legea fundamentală – Constituţia -, încălcată de DNA-Kovesi ce-ţi mai rămâne de făcut? Toată lumea cu scaun la cap: politicieni, analişti şi jurişti cer cu îndreptăţire demisia Laurei Codruţa Kovesi. Iar ea, deocamdată, tace şi abia ieri DNA a remis Agerpres un Comunicat cu bla, bla, bla. Numai generalităţi în care-şi justifică acţiunea complet ilegală şi neconstituţională. Nici vorbă să spună ceva despre vreo demisie!
A trecut cam multă vreme de la Decizia Curţii Constituţionale a României, iar vinerea trecută a apărut Motivarea acestei decizii. Ce credeţi că făcea Madam Kovesi în acele momente? O paranghelie de pomină de două zile – de joi şi până vineri – taman când CCR dădea de pământ cu DNA! Un martor ocular se afla cu prietenii la un pahar de vorbă la parterul unei pensiuni din Cheile Grădiştei Fundata tocmai când la etaj s-a ţinut o paranghelie la care au participat circa 400 de procurori DNA şi poliţişti, după cum a mărturisit martorul ocular telefonic la un post de televiziune. Firesc, masa a fost prezidată de Laura Codruţa Kovesi, iar în centrul atenţiei se afla procurorul Uncheşelu, care marca astfel printr-o petrecere de pomină avansarea sa în Consiliul de Conducere al DNA. Aşa îşi răsplăteşte cea alintată Luluţa slugile credincioase.
Culmea este că chermeza de la pensiunea din munţii judeţului Prahova avea loc tocmai când Curtea Constituţională a României publica Motivarea Deciziei sale prin care desfiinţa în termeni duri ancheta DNA asupra unor membri ai Guvernului Grindeanu. Ancheta a fost condusă de procurorul Uncheşelu, adus de la Craiova acum doi ani să-l „facă” pe primul ministru de la acea vreme, Victor Ponta. De atunci, fostul fotbalist de miuţe şi profesor de educaţie fizică ajuns procuror a tot ţinut-o dintr-o detaşare în alta şi a fost încadrat definitiv pe postul de procuror la DNA Bucureşti abia în urmă cu câteva săptămâni. Martorul ocular a mai susţinut că, din când în când, cheflii de la restaurantul aflat la etajul unu al pensiunii mai ieşeau la aer şi erau tare guralivi, spunând şi ce vin a băut Madam Kovesi. Iar unii dintre ei ieşeau pe mai multe cărări.
Despre interviul acordat de ministrul Justiţiei, profesorul universitar Tudorel Toader, la emisiunea „Punctul de întâlnire”, realizată de analistul politic şi militar Radu Tudor, publicistul Şerban Cionoff afirma că este „Aspra lecţie de etică profesională a domnului profesor Tudorel Toader”. Credeţi, cumva, că cei vizaţi – Laura Codruţa Kovesi, Procuror şef al DNA, şi Augustin Lazăr, Procurorul General al României, au învăţat ceva din această aspră lecţie? Eu, unul, mă îndoiesc.
Şi ca să vă convingeţi, luni dimineaţa, Augustin Lazăr, Procurorul general al României, a declarat că „nu intenţionează să-şi dea demisia, aşa cum voalat i-a solicitat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Un profesionist desăvârşit, dar şi un mare fricos. Ministrul Justiţiei a revenit şi a spus că el nu le-a cerut demisia, nuanţând situaţia. Că, vezi Doamne, va avea discuţii individuale cu cei doi împricinaţi, separat, şi că nu exclude ca aceştia să-şi dea demisia. Să-i demită el, nici pomeneală! Aşa că tehnocratul Tudorel Toader i-a făcut pe plac lui Liviu Dragnea, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedinte PSD, care-l apreciază pe ministru că a luat decizii „înţelepte şi aşezate!” În toată tărăşenia aceasta, bomboana pe coliva DNA şi a Parchetului General a pus-o, fără doar şi poate, încălcarea inadmisibilă de către Ministerul Public a atribuţiilor în cazul controversatei Ordonanţe nr. 13/2017. O gravă abatere de la legea fundamentală pe care Curtea Constituţională a României a sancţionat-o dur, în urma sesizării făcute de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Ion PREDOŞANU

1 COMENTARIU

  1. Ministrul o fi popa ,,,,,sa ierte ? Tariceanu o fi vreo fata mare si noi nu stim ? Un infractor trimis in judecata poate fi ,,,,,,fata mare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here