Ca la noi, la nimeni – Ministrul Agriculturii critică, dar el n-a subvenționat fermierii!

536

Motto: „Cineva nu poate fi strict în a judeca pe alții, dacă nu își dorește ca alții să fie la fel de stricți când îl judecă pe el.” – Marcus Tullius Cicero

Până acum, ministrul PNL al Agriculturii n-a mulțumit pe nimeni prin (in)activitatea sa. Dacă în mandatul de ministru al Agriculturii, deținut de Petre Daea(PSD) subvențile pentru agricultură acordate fermierilor români se acordau în avans, chiar dacă nu la valoarea celor primite de fermierii occidentali, de data aceasta nu s-au dat chiar deloc! Ministrul Petre Daea crease o Casă Unirea, care strângea producătorii români și aceștia se sprijineau între ei pentru a vinde cât mai multe produse românești de calitate, ei bine, sau mai degrabă rău!, actualul ministru al Agriculturii a desființat-o!
Liberalul OROS, LA ATAC! Să nu credeți cumva, că ministrul sinistru al Agriculturii din Guvernul LuCOVID a răspuns la acuzele ce i le aduc fermierii sau partidele din Opoziție. El a pornit direct la atac și nu doar la greaua moștenire, de fapt o agricultură și o economie înfloritoare, lăsată de guvernele PSD. Conform unei relatări a AGERPRES, bazată pe conferința de presă a acestui bărzăune, ținută, luni, a început să convingă reprezentanții msss-media că „Schemele de calitate reprezintă o modalitate de a promova produsele românești”. Cică, România nu a notificat la Comisia Europeană nicio schemă de calitate în ultimii 13 ani!
ȘI DĂI, ȘI LUPTĂ COANE FĂNICĂ. El susține că acele scheme sunt o modalitate inteligentă de a promova produsele românești prin care nu poate nimeni să te acuze și să intri în procedură de infrigement. Practic, Adrian Oros pune căruța înaintea cailor. Înainte de a fi promovate, acele produse românești trebuie să existe. Dar fermierii nu și-au primit subvențiile, irigațiile au fost lăsate de izbeliște în chiar cel mai secetos an din ultimii 50-60 de ani. „În 13 ani, ministerul și România prin minister nu a notificat la CE nicio schemă de calitate. La această oră, avem acceptul Comisiei pentru produsul tradițional, (dar nu ne spune deloc care-i acela!, n.m. I.P.) ca schemă de calitate națională și europeană. De asemenea, avem în stadiu final de notificare încă trei scheme de calitate”, susține demagogul Adrian Oros. Eu am văzut, azi dimineață, o femeie ce căuta prin coșurile de gunoi să aleagă frunze de ceapă verde aruncate acolo. Nu cumva vom ajunge să mâncăm „scheme de calitate”!
UNDE-I PROMOVAREA INTERNĂ? În marile supermarket-uri, produsele românești lipsesc cu desăvârșire. Degeaba se luptase ex-ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu multinaționalele și supermarketurile. Guvernul PNL a iertat băncile de dividentele datorate statului numit încă România, iar producția internă e lăsată de izbeliște. Nu numai cea agricolă sau din industria alimentară. Ci toată economia românească e la pământ!
ION PREDOȘANU

P.S. Corpul de Control al Guvernului zice: „CFR SA a absorbit aproape o treime din fondurile europene pentru proiecte de infrastructură. Valoarea rambursabilă pentru proiectele finanțate din fonduri europene la nivelul CFR SA, aferente a trei programe derulate între 2007-2020, se situa în noiembrie 2019, la 5,781 miliarde de lei, rezultând astfel un procent total de absorbție de 32,925, se arată în raportul Corpului de Control al primului ministru, efectuat la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. Din păcate, per total, în cele șase luni sub administrația Guvernului Orban-PNL nu s-a absorbit la nivel de țară niciun euro! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here