Ca la noi, la nimeni – Minciunile PNL și USR despre inexistentul PNRR!

320
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „O minciună nu constă din amplasarea incorectă a cuvintelor, ci din dorința și intenția, mijlocite de o dorință falsă, de a-ți înșela vecinul și a-i face rău.”
Jonathan Swift

Partidul Social Democrat (PSD) somează Guvernul să comunice public adevărul despre noua amânare a depunerii Planului Național de Redresare și Reziliență. Deci PSD devine din ce în ce mai critic și transmite Guvernului Cîțu să explice care sunt motivele amânării depunerii PNRR.
„PSD solicită prim-ministrului și ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene să dea urgent explicații în legătură cu stadiul PNRR.
Cumva, a solicitat oficial România o nouă amânare? Până când? Care sunt motivele repetatelor eșecuri în a primi aprobarea Comisiei Europene asupra PNRR?
A trecut exact o lună de când prim-ministrul Cîțu a anunțat că nimeni dintre cei care lucrează la PNRR nu pleacă în concediu până nu termină, iar cine greșește este concediat. Așa de bine s-a lucrat și într-un ritm susținut încât rezultatul este o nouă amânare.
După cum a dezvăluit ministrul demis al Finanțelor Publice, guvernul Cîțu a cerut oficial o nouă amânare a depunerii PNRR, încă din 15 iunie. Dar n-a comunicat nimic opiniei publice. Românii nu trebuie să știe adevărul?
PSD condamnă categoric modul incalificabil în care prim-ministrul Flori Cîțu și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îi mint și dezinformează cu premeditare pe români. Așa-zisul proces continuu de consultare cu Comisia Europeană, care ar fi fost menit să reducă discrepanțele este, în fapt, doar expresia neputinței și incompetenței guvernamentale.
Între timp, România rămâne codașa Europei – deja sunt 17 țări care au PNRR-urile aprobate și urmează să încaseze banii și se scufundă în marasmul economic și social provocat și întreținut de o guvernare ruptă de realitate și de interesul național”, transmite PSD printr-un comunicat de presă.
Și europarlamentarul PSD Victor Negrescu ne anunță că Cipru și Croația au fiecare PNRR-ul aprobat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a lansat un mesaj acid la adresa PNL și USR.
„Cipru și Croația sunt ultimele state care au PNRR-ul aprobat de Comisia Europeană, chiar dacă PNL și USR afirmă că planurile acestor două țări vor fi aprobate tot în luna septembrie, ca și al României,” transmite Victor Negrescu. „Dacă muncești, poți avea planul evaluat și acceptat. Doar la noi, guvernanții sunt prea obosiți”, declară Victor Negrescu, potrivit Mediafax.
„Aprobarea celor două planuri demontează minciuna lansată de PNL și USR, conform căreia planul Ciprului și cel al Croației, la fel ca și cel al României, vor fi aprobate în septembrie. Asta dovedește că actualii guvernanți nu înțeleg nimic”, afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu.
Iată cum, încă o dată, se dovedește că minciuna are picioare scurte. C’ale lui Cîțu!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here