Ca la noi, la nimeni – Minciuni și Ipocrizie marca Klaus Iohannis!

276
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Pentru foarte mulți, probitatea și loialitatea nu sunt decât o simplă etichetă, un simplu drapel la adăpostul căruia își exercită urâtele lor meșteșuguri, iar succesul lor este cu atât mai mare cu cât sunt mai ipocriți.”
Arthur Schopenhauer

Faptul că încă Preș. Klaus Werner Iohannis și candidatul la alegerile prezidențiale cu același nume au un „discurs extremist, discurs bazat pe ură”, așa cum apreciază contracandidatul Viorica Dăncilă, din partea PSD și a oamenilor de bun-simț, a devenit un loc comun.
Nici refuzul președintelui Iohannis de a participa la o dezbatere „unu la unu”, așa cum l-a invitat Viorica Dăncilă denotă faptul că îi este frică să iasă în fața românilor.
Și faptul că are ieșiri anormale, de genul „m-am suit în capul lor”, adică al pesediștilor, ori că cea mai mare realizare a sa în primul(și sper și ultimul!) mandat ar fi, după propria-i vorbire, acela că „am dat jos un guvern!” Un guvern legitim ales, recunoscând practic că el și serviciile au fost în spatele moțiunii de cenzură!
Nu este cazul să-i aducem aminte amnezicului Werner că în două rânduri a fost candidatul susținut de PSD, despre care zice acum că a făcut numai rău României. Trecând peste lipsa lui de memorie, voită, să reluăm ideea principală din însemnările fostului prim-ministru al României și Președinte al PSD, Adrian Năstase, de pe pagina sa de Facebook, intitulate „Despre ipocrizie. Cazul Iohannis”. În care Adrian Năstase vorbește despre Protocolul național PSD?FDGR încheiat la cererea expresă a lui Klaus Werner Iohannis, la acea dată primar al Sibiului, în baza căruia un mare număr de proiecte de investiții pe care municipalitatea intenționa să le realizeze au primit sprijinul material și moral al Guvernului de atunci, implicit al PSD. Situație în care din nou trebuie să ne punem întrebarea: oare atunci PSD-ul era tot „o piedică în calea dezvoltării României?”
Este vorba despre un Adrian Năstase ce are perfectă îndreptățire să scrie: „Îmi este greu să înțeleg mai ales înverșunarea sa(a lui Klaus Werner Iohannis, n.m. I.P.) împotriva PSD, a membrilor și simpatizanților săi, în condițiile în care ca primar „a supt” de la acest partid pe care acum îl demonizează.”
MINCIUNI IOHANISTO-PNL-ISTE! Ele, minciunile lui Iohannis șia le PNL-ului, cu deosebire ale miniștrilor din Cabinetul Orban sunt numeroase. Și unii și alții mint așa cum respiră.
Totuși, cel mai plastic și cel mai succint le-a prezentat politologul Alex Coita, pe pagina sa de Facebook:
”Mulțumim, Iohannis! Felicitări PNL! Prea ne obișnuisem cu binele!
Alex Coita a făcut referire la președintele Klaus Iohannis și la Guvernul PNL, cum spuneam, într-un mesaj publicat pe Facebook.
„Mulțumim, felicitări Klaus Iohannis, că ai eliberat poporul de sub jugul unui guvern incompetent, toxic și eșuat, care a lăsat țara pe marginea prăpastiei, cu a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană prognozată de Eurostat pentru 2019 și pe primul loc la creșterea prognozată pentru anul viitor.
Această creștere nesimțită a economiei noastre este o pată pe obrazul acestei țări de oameni săraci și cuminți, care nu trebuie să ridice capul! Și să-i fie rușine guvernului PSD că a permis această creștere sfidătoare, atunci când multe alte țări din Europa, inclusiv Germania, abia reușesc să iasă pe plus.
Cine ne credem? Felicitări Guvernului PNL pentru dârzenia și hotărârea de a opri această beție a bunăstării cu o doză de austeritate neagră și neîndulcită. Așteptăm cu stoicism măsurile dure, dar inutile, care să ne facă să revenim cu picioarele pe pământ, Prea ne obișnuisem cu binele”, a conchis Alex Coita.
ION PREDOȘANU

P.S. Luni, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu s-a prezentat la audierea din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, acolo unde fusese convocată să dea explicații despre salarii și pensii. Imediat după 24 noiembrie, odată cu terminarea primului tur al alegerilor prezidențiale, Guvernul Orban va aplica anunțatele 25 de măsuri austere. Să nu ziceți că nu v-am spus! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here