Ca la noi, la nimeni – Minciuni prezidenţiale, minciuni guvernamentale!

274

Deşi e o vară încă destul de caniculară şi nu s-au terminat concediile, Administraţia Prezidenţială, Guvernul Cioloş şi partidele politice par a nu se ocupa de treburile ţării. Dovezile sunt multe. În schimb, toate forţele politice luptă de mama focului pentru a se vedea la putere şi din decembrie încolo. Cu excepţia izolatului PSD, încolţit din toate părţile, celelalte partide nu se bat în idei, în programe de guvernare, ci în minciuni, minciunele şi dezinformări!
IOHANNIS ÎN INSULELE BALEARE (SPANIA)! NU LA PĂRINŢI (GERMANIA). Cu toate că Administraţia Prezidenţială s-a scremut să ne convingă printr-un comunicat că preşedintele Iohannis va face o deplasare privată , în perioada 17-25 august, plecând cu o cursă de linie în Germania la părinţi, totul a fost o minciună sfruntată. El a revenit în ţară, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, vineri 26 august, ţinând-o de mână şi pe scara avionului pe porumbeliţa domniei sale, Carmen. Numai că, curat ghinion, în aceeaşi zi de vineri fusese fotografiat pe un aeroport din Spania, mai exact din Mallorca, citind o carte. Inclusiv Evenimentul Zilei titra că preşedintele merge „Pas cu pas în întreaga lume”.
Şi despre primul ministru Dacian Julien Cioloş s-a spus că a fost în concediu pe o insulă, unde-a avut tupeul să-şi cheme miniştri pentru o şedinţă de guvern! Cuplul Puterii – Iohannis-Cioloş – numai de românii victime – cei 11 morţi şi 14 răniţi – în urma cutremurului din Italia nu au avut timp. Se impunea un Doliu Naţional! Ei şi? Celor doi nu le pasă. Pas cu pas. Şi se lasă prinşi cu minciuni!
CIOLOŞ, PE LISTELE UNIUNII SALVAŢI ROMÂNIA?! Curtat de PNL, tehnocratul mascat Dacian Julien Cioloş refuză înscrierea la pretinşii liberali cu sânge portocaliu. Care tehnocrat minţise că nu va intra în politică şi nu va candida în toamnă. Chit că el este membru al PPE! Un fost Colonel acoperit, care s-a descoperit singur, ne dă asigurări că Dacian Julien Cioloş va deschide lista pentru alegerile parlamentare a Uniunii Salvaţi România, a liderului Nicuşor Dan – ong-istul cu fundaţii stipendiate de George Soros. Cică aşa i-ar cere Iohannis ca să-l nominalizeze iar la funcţia de veşnic prim ministru. S-ar crea, astfel, un partid de sprijin pentru Noul PNL, în perspectiva unei guvernări PNL-USR!
VINOVĂŢIILE LUI VICTOR PONTA? Nu există om fără păcat. Poate doar Iohannis! Dar şi Victor Ponta are vinovăţiile lui. Le-a arătat tuturor românilor că se poate. Se poate să ai creştere economică. Să dai banii tăiaţi din salarii şi din pensii de Guvernul PreşBăsescu-Boc, să achiţi la FMI datoriile înrobitoare făcute de aceeaşi zmei portocalii. Asta-i o sumă de fapte negative. Mai comisese greşeala să anunţe că renunţă la acordul cu FMI! Şi s-au hotărât să-l extermine. Politic. Deocamdată, n-au reuşit.
ION PREDOŞANU
P.S. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunţat că el propune achiziţionarea lucrării lui Brâncuşi “Cuminţenia Pământului” cu bani din profitul Băncii Naţionale a României. Asta, desigur, în cazul previzibil că nu se vor strânge din donaţii 6 milioane euro. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here