Ca la noi, la nimeni – Minciuni “Made in Iohannis”

265

Departe de noi gândul de a-i da un cec în alb preşedintelui ales, mai ales că şi în Campania electorală ne-a dezamăgit şi chiar mai apoi. Chiar dacă face progrese în relaţia cu Regele Mihai, cu acceptarea invitaţiei la Timişoara, unde-a ţinut un discurs scurt despre România şi Eroii Revoluţiei. Scris sau nescris de alţii, cel puţin la nivel declarativ lasă impresia că va fi un altfel de preşedinte.
La alegerile prezidenţiale din 2004 se făcea mare caz şi se lansase sloganul “Năstase patru case!”. Numai că Iohannis are vreo şase-şapte! Din banii pe meditaţii le-ar fi luat, minţea el, pentru cine avea timp să-l creadă. Că se şi înghesuie lumea să se mediteze la fizică. Sunt un optimist din fire, dar nu pot să nu constat că el riscă să păstreze sistemul Regimului Băsescu şi „Cip”-ul american. Cică ar fi pierdut vreo două case în justiţie şi, totuşi, având probleme cu casele se aseamănă mai mult cu acela care şi-a dat singur Casa din strada Mihăileanu. Nu are un mare necaz cu instanţele supreme precum acela al predecesorului, cu Dosarul Flota, dar CCR a decis marţi, că articolul din Legea 161-2003, în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, printre care şi pe fostul primar al Sibiului – Klaus Iohannis – este constituţional. Normal într-o pretinsă „justiţie independentă” ca şi în mult trâmbiţatul „stat de drept” se va găsi un complet de judecători strâmb care să nu lase România fără preşedinte.
Foarte frumos şi fain că s-a dus la Timişoara, dar are un vot de blam pentru că nu a luat nicio poziţie faţă de declaraţiile iredentiste ale lui Kelemen Hunor şi acoliţilor lui. Mă rog, Traian Băsescu e ”pretin” de pahar popular cu Viktor Orban. Premierul are obligaţii faţă de UDMR, care l-a susţinut în Parlament. Cât despre tăcutul Klaus Iohannis, ce să mai zicem. Pe el l-au ajutat Tokes  Laszlo şi mai toată maghiarimea din România în turul doi. Aşa se face că niciun om politic sau de stat român nu apără interesele României!
Din 21 decembrie încolo, Klaus Iohannis se va aşeza pe Tronul regal. Sfătuit prost de consilieri, ori chiar aşa gândind el ne-a mai spus încă una gogonată „ne-am luat ţara înapoi!” Păi pe ce lume trăieşti domnule Klaus Werner?
Dacă tot ai păcălit lumea cu sloganul bun „ţara lucrului bine făcut” ar fi bine să ştii câte ceva. Klaus Iohannis şi PNL-ul încă al lui nu au cum să-şi ia ţara înapoi. Chiar şi după 16 noiembrie, petrolul şi jumătate din producţia de gaze naturale sunt ale austriecilor, distribuţiile de energie – acelea care strâng banii de la cei săraci lipiţi pământului – rămân la nemţi, francezi în cazul gazelor, la italieni, nemţi şi cehi în cazul electricităţii, la austrieci, kazahi şi ruşi carburanţii, iar băncile la austrieci, greci, israelieni şi francezi, telefonia la nemţi, britanici şi francezi, pădurile – mai mult de jumătate din ele, bănuiesc – la unguri, austrieci şi nemţi, în vreme ce terenurile agricole rămân la italieni, unguri, danezi şi arabi. Şi aşa vor rămâne toate acestea.
Se ştie, străinii vând scump şi nu dau nimic înapoi. Nici măcar redevenţele nu le cresc, indiferent de guverne. Nimic nu va fi gratis pentru statul român! Românilor li s-au luat şi banii ca să nu aibă cu ce cumpăra.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here