Ca la noi, la nimeni – Mascaţii, contra democraţiei

228

O acţiune a mascaţilor se impune doar dacă este vorba de interlopi, traficanţi de droguri ori de armament şi în cazurile celor care nu se prezintă la organele de cercetare penală. Se trimit mandate, apoi mandate de aducere cu poliţişti însoţitori, dar în niciun caz mascaţi. Şi aici sunt de vină miniştrii de Interne şi cel al Justiţiei că nu intervin pentru respectarea reglementărilor în vigoare. O fi el Radu Mazăre un arogant şi un rebel, de loc după mamă din Curpen de Gorj, dar nu este un pericol public. Ceea ce s-a comis în cazul aducerii sale cu mascaţi şi presă şi cu televiziuni convocate special la terasa din Herestrău, unde Radu Mazăre bea o cafea, nu are legătură cu respectarea drepturilor omului sau ale democraţiei.
E clar pentru orice om de bună credinţă că anchetarea unor primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene ai PSD se face la comandă. Una politcă, fiind an electoral. Declaraţia primului ministru, Victor Ponta, cum că Regimul Băsesacu a procedat la fel şi în anul 2012, iar social-democraţii au câştigat un procentaj mai mare la vot nu-i liniştitoare.
Furia de acum a autorităţilor de forţă ale Regimului Băsescu o depăşeşte pe aceea din 2012, iar spectacolele cu televiziuni prezente la faţa locului – chemate de DNA, cu siguranţă – nu crează o imagine tocmai bună pentru PSD, partidul celor anchetaţi. În ultimii doi ani s-au deschis dosare la vreo 30 de social-democraţi, la câţiva liberali – înainte de ieşirea PNL din USL -, şi numai la doi democrat-liberali. De departe, Traian Băsescu este cel mai mare duşman al libertăţii de opinie. La nivelul ţării, fiind acela la a cărui iniţiativă s-au introdus în Codurile Penal şi de Procedură penală articole de lege contra jurnaliştilor. Pe motiv, vezi Doamne, de atac la siguranţa naţională. Primul ministru a promis eliminarea articolului de lege ce incriminează calomnia, liberalii – pe atunci în USL – au introdus un propiect de lege pentru modificarea, adică eliminarea acelui articol, dar legea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu. Şi de atunci nu se mai ştie nimic. Adică, se trage de timp.
La oarecare distanţă, neavând Justiţia cu parchetele şi serviciile de informaţii la dispoziţia sa, îl urmează Crin Antonescu. Acela care se comportă ca un Dictator în propriul partid, în PNL fiind interzis dreptul la altă opinie decât a preşedintelui. Cine nu se conformează este dat afară din PNL. Doar nu demult au fost daţi afară Sorin Ilieşiu şi Radu Stroe. Ultimul de 24 de ani liberal şi fost vicepreşedinte al PNL, dar şi ex-ministru de Interne.
Ca un mic succes, actorul Mircea Diaconu, căsătorit cu frumoasa şi talentata actriţă târgujiancă Diana Lupescu – fost Senator şi ex-ministru al Culturii, dar şi vicepreşedinte al liberalilor – a izbutit să lupte contra sistemului, câştigându-şi dreptul de a candida la europarlamentare. Cu toată opoziţia ANI. Cea condusă discreţionar de Horia Georgescu, care-i ameninţa pe aceia care-au semnat listele în favoarea lui Mircea Diaconu că se vor alege cu dosare penale.
Şi cum să nu-i dăm dreptate regizorului Sorin Ilieşiu, fost Senator şi fost membru al PNL, atunci când cere demisia de onoare a lui Horia Georgescu şi susţine că „ANI reprezintă un eşec naţional!”
Ion Predoşanu

5 COMENTARII

 1. Un esec national il reprezinta judetele rosii si cei care le conduc, inclusiv prin intermediul presei.
  Va dicteaza Antena 3 ce aveti de comentat si va executati.
  Mazare face circ pentru ca asa vrea el. Credeti ca daca ministrul de interne sau de justitie ar gasi ceva in neregula cu felul in care actioneaza DNA nu ar face taraboi? Dar nu gasesc.
  In loc sa va intrebati cum de are Mazare vilele pe care le are, cum de merge de cateva ori pe an in Brazilia si Madagascar va intereseaza ca se duc cu mascatii la el. Pai cine are curaj sa-l ia pe Mazare sau pe unu ca el fara mascati? Nu vedeti ca ei ameninta pe toata lumea?
  Nu vedeti ca politistii din Constanta ii raporteaza lui si se pierd flagrante pentru ca e cangrenat sistemul complet in judetele astea?
  Va inchipuiti o arestare a unu sef din Gorj facuta de Caragea?
  Nici nu cred ca i-ar trece prin cap vreunui procuror DNA Bucuresti sa apeleze la politia din judet…

 2. Oare armatele sale de avocati nu ar fi sarit in sus daca Mazare ar fi nevinovat sau faptele nu ar exista ? De ce sa nu lasam organele judiciare sa si faca treaba si dupa aceea sa comentam ? Oare daca Mazare avea citatie pentru ora 8 la DNA de ce a asteptat pana la orele 14 sa l ia mascatii din Cismigiu ? Nu cumva intentionat a procedat asa pentru a se autovictimiza si a da vina pe ,,,,,Basescu ? Daca ministrii Justitiei si Internelor , in subordinea carora se afla procurorii si politistii care l au ridicat pe Mazare sunt in subordinea directa a lui Ponta , oare cine la arestat pe Mazare , ,,,,,Ponta sau Basescu ? Oare dupa decembrie cand Basescu va pleca de la Cotroceni , pe cine vor mai mai da vina baronii locali arestati ?

 3. Mai cititi dle Predosanu si ce spun altii decat Antenele lui Voiculescu Varanu ……….Pentru a înțelege mai bine de ce pică baronii, trebuie să citiți și să recitiți ultimele declarații făcute de oficialii americani. Cam toate din ultima vreme spun cam același lucru. Victoria Nuland atrage, din nou, atenția că, în viitor, SUA se vor concentra pe lupta împotriva corupției în Balcani, Europa Centrală și de Est, doarece în unele țări din centrul, estul Europei și Balcani se observă o „tendință îngrijorătoare ca aspirațiile cetățenilor să fie călcate în picioare în interesul oligarhilor corupți“, care „își folosesc banii și influența pentru a înăbuși opoziția politică, pentru a cumpăra politicieni și mass-media, pentru a slăbi independența justiției și drepturile ONG-urilor“.

 4. Ambasadorul Franţei despre anchetarea baronilor corupţi: E un semn pozitiv, că nu putem face orice

  Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, a apreciat, vineri seara, la Gândul Live, că avalanşa de cazuri de corupţie la nivel înalt, descoperite de procurorii DNA, constituie un semnal pozitiv şi că exemplul anticorupţie trebuie să vină de sus, dar că trebuie schimbată şi mentalitatea de a da şpagă.
  Philippe Gustin
  „Cred că este un semn pozitiv care este dat într-o ţară unde, din păcate, corupţia este prezentă. Este un semn important, care e dat că nu putem face orice şi deci exemplul trebuie să vină de sus şi cred că este un lucru bun, iar în decursul celor doi ani ai mandatului meu am văzut tot ceea ce a făcut justiţia, în special ce a făcut DNA sau ANI, pentru a avea o imagine mai bună a României. Dar cred că astăzi acest lucru nu e de ajuns. Exemplul trebuie să vină de sus, dar ceea ce este important este că trebuie să schimbăm mentalităţile, în ceea ce priveşte corupţia de zi cu zi, denumită uneori aici mica corupţie: faptul că pentru a avea o diplomă la universitate, trebuie să plăteşti, pentru a merge la medic, trebuie să plăteşti, pentru a nu plăti amenda, trebuie să dai ceva poliţistului”, a spus Philippe Gustin, care îşi încheie mandatul pe 30 aprilie.
  Ambasadorul Franţei susţine că marile companii franceze au depăşit vremurile când se plângeau de presiuni politice, care generau corupţie, însă nu acelaşi lucru poate spune despre micii investitori francezi, înecaţi în aceeaşi birocraţie ca şi cei români.

 5. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, că PDL trebuie să câştige alegerile “pentru a scăpa ţara de Victor Ponta şi de grupul infracţional organizat condus de el”.
  “Ponta are o singură idee fixă: să scape baronii locali PSD de justiţie. Ponta vrea să scape baronii PSD de justiţie pentru că aceşti baroni locali îi aduc voturi prin minciună sau prin furt sau prin cumpărare”, a spus Macovei.
  Ea a adăugat că românii nu au nevoie de un premier “şantajabil”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here