Ca la noi, la nimeni – Marioneta lui Băsescu – Crinuţul se vrea şi a PSD!

212

N-o să ne pierdem vremea cu unele declaraţii deşănţate şi de-a dreptul ruşinoase ale liderului PNL, Crin Antonescu. Nimeni nu poate bănui ce s-a petrecut în creieraşul său, înainte şi mai ales după părăsirea USL. Pare-se c-a luat-o razna. Reău de tot.
Cum a fost posibil acest lucru? Eu nu cred că Dumnezeu l-a lăsat făîră uzul raţiunii.
Mai degrabă Satana, cea cuibărită ilegal pe la Palatul din Dealul Cotrocenilor. Ca o culme a ironiei, fostul duşman neîmpăcat al lui Traian Băsescu, pe care  totuşi l-a slujit la alegerile prezidenţiale din 2004, s-a transformat din anti-Băsescian convins într-un căţelandru. Uneori, mângâiat pe creşte de acelaşi Traian Băsescu.
Şi dacă despre Traian Băsescu se afirma uneori că ar fi înnebunit şi se crede Ceauşescu, ei bine, cam acelaşi lucru se-ntâmplă şi cu mai noul lui admirator. Crin Antonescu se visează Traian Băsescu. Conştient că pe 25 mai e perfect posibil ca PNL-ul să obţină sub 20% la alegerile europarlamentare, situaţia în care-a zis că-şi dă demisia din funcţia de preşedinte al PNL, visătoriul nu se lasă. Nu va renunţa, în schimb, la candidatura la prezidenţiale. Chit că şansele se reduc drastic. Mai nou, după ce îl dăduse afară din PNL pe Andrei Chiliman, Primarul Sectorului I şi gorjean la obârşii, l-a aruncat peste bord şi pe Sorin Ilieşiu, dându-l afară din partid, motiv pentru care-a demisionat şi fostul preşedinte al PNL şi ex-prim ministru Călin Popescu Tăriceanu. Numai că nu s-a oprit şi a mai dat afară un vicepreşedinte al PNL, Radu Stroe, ex-ministru de Interne. Şi cum lui Daniel Chiţoiu, dar şi altora le-a restrâns zdravăn atribuţiile, este limpede că se comportă ca un Dictator cu propriul partid!
Crinuţul a luat-o razna rău de tot. Din moment ce nu exclude ca, în cazul ajungerii sale drept preşedinte al României, „formarea unui nou guvern PSD-PNL, dacă el va ajunge preşedinte”. Numai că „noul Guvern PSD-PNL ar fi condus – în mintea lui creaţă – de Klaus Johannis, zice el, nu de Victor Ponta”.
Cum ar veni, „vrabia mălai visează!”
Între alte bazaconii, presupusul candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie-decembrie 2014, Crin Antonescu a mai declarat textual: „Dacă va fi ales un alt preşedinte decât domnul Ponta sau o marionetă a PSD – să zicem eu (afirmaţie cam de balamuc!, n.m., I.P.) – se poate face şi un Guvern PNL-PSD cu Johannis premier”.
Cum am da-o, guvernele s-ar face ca-n vremea lui Traian Băsescu, mai exact a Regimului Traian Băsescu, când PSD avea majoritatea în Parlament, dar Guvernul Boc s-a clocit în jurul PDL. Iar Crin Antonescu, aflat pe miriştile ţării în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare nu concepe din decembrie Guvern fără PNL. Normal, crede el, cu încălcarea Constituţiei.
Ion Predoşanu

1 COMENTARIU

  1. Aberațiile dușmănoase ale lui Crin Antonescu sunt un pericol real pentru România din moment ce , la fel ca maimarele între admirații domnie sale, construiește scenarii distructive, elimină din ”propriul” partid oameni ce i-ar fii putut aduce multvisatele voturi. Cam așa a făcut și cu țara : a distrus o formațiune politică doar pentru faptul că a constatat disgrația unei părți a natului ce l-ar fii putut vota.. De aceea zic : ar fii bun un examen psihiatric pentru toți cei ce doresc să vorbească public și să reprezinte poporul român. Astfel n-am mai asista la atâtea conflicte ce se transmit pe verticală până la nivelul populației care , în loc să muncească ( deși nu pre mai are pe unde) participă afectiv la certurile și animozitățile liderilor de opinie. Avea dreptate domnul Stroe , Crin este un om ce-și pregătește ieșirea din scena publică sub masca dezastrului programat de la alegeri dar o va face, trăgând înapoi Partidul Național Liberal. Păcat de formațiunea politică onorabilă dealtminteri , nu de omul ce o conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here