Ca la noi, la nimeni – Mai sunt și magistrați serioși. Fie și la Giurgiu!

391
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Trădătorii devin oameni mari și respectați, bârfitorii de cafenele – literatori, ignoranții și proștii – administratori ai statului român.” – Mihai Eminescu

Evenimentul cel mai important al zilei de joi este, fără doar și poate, eliberarea fostului lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Știre pe care mai tânăra mea colegă Mihaela C. Horvath a și introdus-o pe site-ul www.gorjeanul.ro încă de ieri, la timp. Un motiv în plus să o felicit și în scris.
Despre mârșăvia dosarului cusut cu ață albă și în urma căruia nemernicii de la putere, care s-au temut fie să nu fie suspendat – știe el cine -, fie că va câștiga iarăși alegerile cu 45% și ei nu mai pupă la ciolan, nu mai are rost să vorbim. Arestat abuziv și tratat în Penitenciarul Rahova tot abuziv, unde nu i s-au respectat nici măcar cele mai elementare drepturi ale unui deținut, transformându-i viața într-un calvar și dorind să-l extermine psihic, Liviu Dragnea este, din nou, un om liber. Nu se știe pentru cât timp, întrucât mașina de făcut dosare la comandă pentru un Mare patriot ca Liviu Dragnea, vrea s-l agațe iar, cum că de ce s-a dus la instalarea fostului președinte al SUA, Donald Trump.
El a fost eliminat din viața politică pentru mai multă vreme. Inițial avea de ispășit o pedeapsă de 3 ani și șase luni, iar acum a fost eliberat condiționat de către Tribunalul Giurgiu. După doi ani și două luni de detenție, deși putea fi eliberat și mai devreme dacă Tribunalul București nu i-ar fi respins cererea. Noroc cu Curtea de Apel București, care a admis-o și în final s-a strămutat procesul la Tribunalul Giurgiu. El însuși, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, a declarat: „Sunt deținut politic!” Cum spuneam, Liviu Dragnea este liber acum, dar cu interdicții. Până în 15 iulie 2024, nu mai are dreptul să fie ales sau să ocupe funcții publice.
În timpul procesului de la Tribunalul Giurgiu, magistrații de acolo l-a ascultate pe Liviu Dragnea: „Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am participat la muncă în fiecare zi în care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie. Vă rog să judecați conform legii, obiectivității legii și să admiteți cererea”, a declarat Liviu Dragnea, joi, în fața instanței. În afara lui Codrin Ștefănescu, om plin de curaj, care i-a fost alături tot timpul, ca și de soția sa, Irina Tănase, probabil că la ieșirea din penitenciar au mai ajuns membri ai familiei. Adrian Năstase, fost președinte al PSD și ex-prim-ministru al României, a făcut primele declarații: „În plan personal, mă bucur pentru Liviu Dragnea. A fost o perioadă cumplită pentru el. Cred că e un moment în care poate să respire ușurat pentru o vreme, însă e evident că va fi urmărit în continuare de DNA”, a spus Adrian Năstase, joi după-amiază, la Antena 3.
Ne-am lungi prea mult dacă am reproduce și caldele cuvinte transmise lui Liviu Dragnea la eliberare, și pe care le puteți găsi pe pagina de Facebook a Liderului PSD Neamț, Ionel Arsenie. În rest, liderul mălăieț al PSD, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, secretar general al PSD și șeful Școlii doctorale a SRI, Vasile Dâncu, uzurpatorul funcției de președinte al Consiliului Național al PSD, promisă de Ciolacu doamnei Viorica Dăncilă, au tăcut mâlc. Ei mimează opoziția și sunt de partea cotroceniștilor în cazul deținutului politic Liviu Dragnea!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here