Ca la noi, la nimeni – Mai bine fără Torcsony!

256

Fostul crai cu cinci neveste – Călin Popescu Tăriceanu ne îmbrobodea că s-ar trage din localitatea Tăricei. Nimic mai fals decât autobiografia celui care și-a luat numele de Popescu după acela al primei neveste, fustangiul fiind toată viața omul interesului personal.
Așa se face că în decembrie 1989, ultrademocratul și liberalul mincinos era ginerele regretatei Ana Mureșan, ministru al Comerțului Interior la acea vreme, cu fiica doamnei Ana Mureșan ipochimenul având un băiat de 9 ani!
În realitate, el este băiatul din flori al unei grecoaice, zice el, care de fapt era o unguroaică Torcsony, rezidentă la Atena.
De instruit l-a instruit, și l-a introdus în masonerie până-n gât, tatăl lui vitreg, istoricul Dan Amedeo Lăzărescu. Iar la Congresul UDMR din primăvara lui 2019, de la Cluj-Napoca, și-a ținut discursul într-o limbă maghiară perfectă!
Și să nu uităm că teritoriile bogate în petrol și gaze naturale ale României, din Marea Neagră, el le-a vândut americanilor pe când era prim-ministru. Unul ce mima harța cu președintele de atunci Traian Băsescu(născut Braunovici), în vreme ce fiecare își vedea de propriile interese în Statul mafiot, creat de-al doilea și perpetuat de pretinsul liberal Klaus Werner Iohannis. Unul trecut la PPE, cu arme și bagaje, la fel ca trădătorul Crin Antonescu!
Și ieșirea din alianța de guvernare a ALDE, la sfatul prețios al buricului Târgului din fruntea Pro România, se poate trece la alte enigme.
Una în spatele căreia ar putea fi un șantaj, ușor de aflat de către un ofițer SIE! Șocul la care credea că supune principalul partid al României, lângă care a dus-o binișor doi ani și jumătate – cu patru miniștri, uneori cu vicepremier, cu o droaie de secretari de stat și subsecretari de stat, bașca funcții de conducere în deconcentrate – ar putea fi un mare fâs!
Cei trei miniștri ALDE demisionari n-au rupt gura târgului în niciun fel.
Doar Ramona Mănescu, ministrul de Externe, nu și-a dat demisia asumându-și misiunea pentru care face tot ce poate în continuarea politicii externe a României.
Faptul că va fi dată afară din ALDE, cum a amenințat-o Călin Popescu Tăriceanu e mai puțin important.
Desigur, primul ministru Viorica Dăncilă nu se retrage de la guvernare pentru că PSD dorește să-și continue programul de guvernare și este interesat de bunăstarea românilor.
Foarte inspirat, președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a descris situația, comparând liderii ALDE cu omul leneș al lui Ion Creangă: „Cât muieți-s posmagii la putere, stau acolo cu plăcere, cât muieți-s în opoziție, degrabă schimb macazul și repede sar pârleazul!”
Există destui parlamentari ALDE și de la Pro România cu care se negociază susținerea Guvernului Dăncilă. Fie el și minoritar. Bașca faptul că sperietoarea lui Orban Ludovic cu moțiunea de cenzură poate fi de florile mărului.
Să zicem că moțiunea de cenzură ar trece. Cu cine face majoritate Noul PNL(de fapt vechiul PDL trecut la PPE!)
Și chiar dacă nu trece, PSD este în creștere la mai toate sondajele. Cine garantează că alianța Pro România-ALDE se va face? Și credeți că după enigmatica ieșire din decor a lui Călin Popescu Tăriceanu, alias Torcsony, va mai trece de pragul electoral ALDE? Ori dispare.
ION PREDOȘANU

P.S. La o întâlnire cu ambasadorii României și cu personalul consulatelor, Preș. Klaus Werner Iohannis a zis: „România a fost boicotată de politicieni”. Corect. Numai că atât parlamentul, cât și Guvernul României au fost blocate de același pretins politician ce nu respectă Constituția. Cetățeanul Iohannis. Un curier între Washington și Berlin.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here