Ca la noi, la nimeni – Mafia medicamentelor renaşte, sub ministrul tehnocrat al Sănătăţii!

365

Aflasem din gura unui fost secretar de stat la Ministerul Muncii, care-a scăpat un porumbel fiind strâns cu uşa, altfel bun prieten şi coleg de şcoală cu actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nişte informaţii cutremurătoare. Într-o discuţie telefonică, Vlad Voiculescu îşi anunţa numirea sa ca ministru al Sănătăţii cu 7 (şapte) luni înainte de a ocupa acea demnitate publică. Era pe vremea excelentului profesionist ca doctor oncolog Patriciu Achimaş Cadariu, care tocmai îşi preluase mandatul. Un demnitar ce n-a strălucit ca manager, dar ţinuse preţurile medicamentelor în frâu!
Şi ex-Secretarul de stat de la Ministerul Muncii i-a dat o lovitură decisivă lui Vlad Voiculescu, scăpându-se că acela căruia îi place să i se spună „Boierul” îl suna de la Viena, cum spuneam, în urmă cu şapte luni, pentru a-şi anunţa intrarea triumfală în Guvernul Cioloş. Şi nu oriunde, ci chiar la ministrul Sănătăţii, ca stăpân peste medicamente! Acolo unde predecesorul, Prof.univ.dr. Patriciu Achimaş Cadariu se încăpăţânase să scadă preţul „umflat” al medicamentelor. Ceea ce a reprezentat o grea lovitură financiară primită de către multinaţionalele reprezentate de Nic Voiculescu. Dar a intrat pe fir „Boierul” şi a amânat totul! Despre Vlad Voiculescu se vorbeşte că ar fi, fără discuţie, pionul Mafiei medicamentelor!
Atacat în mass-media prin dezvăluiri despre penetrarea Ministerului Sănătăţii de către atât de influentele grupări organizate de „lobby” în favoarea marilor companii producătoare de medicamente, Vlad Voiculescu anunţă cu surle şi trâmbiţe că va da un ordin minune prin care va rezolva toate gravele probleme din Sănătate.
Actualul manager al dezastrului naţional din Sănătate, „tehnocrat” cu numele şi care nici măcar n-are habar de medicină, Vlad Voiculescu, mimează cel puţin aparent grija pentru pacienţi. De bolnavii ce nu mai au bani să dea pe medicamente este vorba.
Numai că, la începutul anunţului cu pricina, acelaşi ministru tehnocrat al (Ne)Sănătăţii noastre deplângea situaţia marilor companii farmaceutice, care nu ar mai fi venit în România, chipurile, din pricina preţurilor mult prea mici ale medicamentelor! Că doar de aceea au ajuns farmaciile mai dese ca magazinele alimentare şi profiturile giganţilor industriei farmaceutice sunt în România mai mari decât în orice altă parte a lumii!
ION PREDOŞANU

P.S. Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti a făcut o vizită în judeţele Harghita şi Covasna, la invitaţia autorităţilor locale.
Excelenţa Sa Hans Klemm s-a fotografiat alături de steagul secuiesc, iar iredentistul Antal Arpad, primarul UDMR al Municipiului Sfântu Gheorghe, a postat fotografia pe pagina sa de Facebook. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here