Ca la noi, la nimeni – Lui Kovesi i se strânge lațul!

275

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, traversează o perioadă mai proastă. Și nu e prima. Nu-i este bine chiar deloc. Mai totdeauna brava și lăsa impresia că nu-i pasă de nimic! Totuși, Luluței începe să-i fugă pământul de sub picioare.
Fiind prinsă într-un mare torent de scandaluri, șansele ei de a-și păstra scaunul Imperial se reduc. Pe care scaun o instalase prima oară Traian Băsescu la propunerea ministrului interimar al (In)Justiției, Victor Ponta. Iar mai nou, președintele Klaus Werner Iohannis, cel care a reșapat toată echipa de conducere a predecesorului, sibian ca și Duduia Luluța, a reconfirmat-o pe postul de Procuror Șef al DNA. Iar Iohannis a făcut-o din interés, având mare nevoie de ea. Dar și viceversa e valabilă!”
Prestația curat neconstituțională, cum ar spune Nenea Iancu Caragiale, a DNA în dosarul Ordonanței nr. 13/2017 a fost pusă în dezbaterea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), și a provocat o reacție de tip turnesol. Iar CSM este un for care a fost condus, ani de-a rândul, de hățurile instituțiilor de forță. Se pare că s-a trezit brusc, apropiindu-se de menirea lui de apărător al independenței magistraților.
Judecătoarea Simona Marcu a propus, în plenul CSM din 28 februarie, în consecința deciziei CCR un control disciplinar la DNA și la Parchetul general pentru acțiunile de reprimare a Guvernului Grindeanu. Procurorul general Augustin Lazăr, cel direct vizat, a sărit ca ars și zbaterile sale vizau eliminarea subiectului, apreciind că un control disciplinar al Inspecției Judiciare ar vătăma procurorii care anchetează Dosarul Ordonanței nr.13/2017, dosar de care se debarasase șmecherește Laura Codruța Kovesi aruncându-l în Parohia lui.
Trimișii sistemului în câmpul tactic al CSM l-au sprijinit de la spate și din umbră pe Augustin Lazăr. La votul final, cei din câmpul tactic au ajutat atât de mult încât să se respingă la mustață declanșarea controlului Inspecției Judiciare. Mai trebuia un singur vot, o singură conștiință spre a înclina balanța și a avea un vot istoric în CSM. Totuși, Șefa DNA nu l-a demis pe procurorul Negulescu – distrugătorul de destine, cum se autoaprecia, de la DNA Ploiești. Nenorocitul și-a dat demisia singur, dar Inspecția Judiciară va ancheta insalubra situație de la Ploiești!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here