Ca la noi, la nimeni – Lovitură dură pentru Şefa DNA!

234

Am devenit imuni la recomandările din Rapoartele MCV. Ba le mai şi criticăm, uneori cu temei, dar abia primul ministru Sorin Grindeanu a abordat subiectul MCV cu mai marii de la Bruxelles şi sunt şanse reale să scăpăm de el. Ca o mică observaţie trecută cu vederea, cel mai recent Raport MCV nu omite faptul că Laura Codruţa Kovesi a ajuns Lege DNA pe căi oculte.
Iată că după ce favorita lui Traian Băsescu, luată în braţe şi de actualul locatar trecător al Palatului Cotroceni – Klaus Werner Iohannis, duduia Luluţa, adică Laura Codruţa Kovesi după ce este subiect al Raportului MCV, a ajuns şi subiect de anchetă. Penală! În care anchetă penală a fost audiat, ca martor, şi deputatul de Gorj – Victor Ponta.
Fiind întrebat dacă a fost şantajat ca să o numească pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA, Victor Ponta a spus: „Nu vreau să răspund dintr-un motiv foarte simplu şi legal, şi anume că se cercetează chestia asta şi eu sunt martor. E un dosar penal pe această temă, pe tema declaraţiilor făcute de domnul Ghiţă.”
Victor Ponta a fost martor în mai multe dosare, este şi procuror de meserie, aşa ce ştie ce are voie să zică şi ce nu! Fiind întrebat şi dacă îi pare rău că a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, Victor Ponta a mai declarat că „Politica nu se face cu păreri de rău!” Ba a mai continuat şi a explicitat: „Nu se face politică cu păreri de rău, se face cu rezultate. A fost o chestie ca aceia care au participat la numirea mea să aibă toţi dosare penale ca să nu poată deschide gura. Şi avem cam toţi.”
Despre Sebastian Ghiţă se ştie că a fost deputat PSD şi membru în Comisia parlamentară de control al SRI (unii spun că era invers, SRI îi controla pe membrii Comisiei parlamentare din legislatura trecută!), iar cetăţeanul cu acelaşi nume a dispărut din data de 21 decembrie 2016. După care a dat publicităţii mai multe înregistrări video de la care i s-a tras şi schimbarea din funcţia de prim adjunct al directorului SRI a generalului Florian Coldea.
Sebastian Ghiţă a mai declarat că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi trecutul în rezervă Florian Coldea (deşi eu nu cred o iotă din minciuna asta, fiind doar mutat de la vila din Periş la aceea din Bucureşti, probabil, cu aceleaşi însărcinări!) ar fi fost sau încă mai sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României. Şi că acesta ar fi motivul pentru care „Coldea obligă SRI-ul să o ajute pe Laura Codruţa Kovesi tot timpul”.
Alte comentarii sunt de prisos, Sebastian Ghiţă publicând şi nişte fotografii ale Laurei Codruţa Kovesi cu Şeful Filialei la Bucureşti a acelui serviciu străin, probabil că-i vorba de Statele Unite ale Americii, iar Şefa DNA se afla la Sinaia cu posibilul ei ex-şef.
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here