Ca la noi, la nimeni – Lipsa de modestie a Crinului

169

Vânzoleala politică nu ne dă pace. Chit că 2013 nu-i an electoral. Şi totuşi, în loc să se preocupe de mai binele ţării – capitol la care face excepţie, de regulă, primul ministru Victor Ponta – se trăncăneşte de mama focului. Nu mă refer doar la dictatorul Traian Băsescu, individ care a prins glas după Pactul de coabitare. În care, culmea, se vorbeşte şi de Justiţie. Aceea care-ar trebui să fie independentă.

N-aş crede că lui Crin Asntoinescu, liderul marcant al PNL de astăzi, i se întind curse. Şi dac-ar fi adevărat, cine-l obligă să înghită găluştele servite de politicieni şi de jurnalişti? Nu mai departe de ieri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a înfăţoşat la emisiunea După 20 de ani, la un post de televiziune neprieten, unde-şi face veacul, de obicei, atunci când nu-i la B1, (in)amicul său şi al ţării – numitul Guvernator Traian Băsescu. Şi ce ne spune delirantul, uneori, Crin? Ultramodestul Crinuţ crede că premierul Victor Ponta ar fi un candidat „redutabil” la alegerile prezidenţiale, dar nu unul mai bun decât el(!?) Semnele respective ne aparţin. În vreme ce Traian Băsescu nu mai este o ţintă de campanie, fiind un caz clasat. Şi îl vede pe Ponta posibil candidat, dar ştie că nu intenţionează s-o facă şi are alte planuri de carieră politică.
Aşa o fi? Cine-i sigur că primul ministru, Victor Ponta, nu se va răzgândi? Şi dacă Sorin Oprescu, Primarul General al Bucureştilor, va accepta el să candideze? Doar a mai făcut-o în 2009, fără o campanie electorală serioasă, lăsând impresia că a fost doar un iepuraş al candidatului Taian Băsescu. Eu bănuiesc şi speranţa lui Mircea Geoană de a mai îăncerca să-şi joace şansele încă odată. Başca faptul că ar mai putea exista şi alte variante ale PSD.
În vremea asta, este unul căruia gura nu-i mai tace de la Pactul de coabitare încoace. Şi ce mai bate câmpii el? Ca şi Crin, fiind încă unul care le ştie pe toate. O blasfemnie: „La prezidenţiale, pe unul ca Ponta riscă să-l bată unul ca Boc”. Măi, să vezi! Ce mare-i Boc. De unde şi unitatea de măsură Boc-ul.
Şi ca să fie tacâmul complet, acelaşi gureş – fostul şi actualul „Zeus”, gândindu-se probabil la Afrodita de Pleşcoi, divorţata fără copii Elena Udrea – adaugă: “PSD va avea propriul candidat la prezidenţiale. Nu-l văd pe Antonescu preşedinte”.
Că este locatar ilegal la Palatul din Dealul Cotrocenilor ştim cu toţii. Doar au votat 7,4 milioane de alegători pentru demiterea preşedintelui suspendat în 29 iulie 2012. Pretinsul democrat nu ţine seama de votul alegătorilor, cu mult mai mare decât fraierii aceia care l-au reales în 2009!
N. ROŞCA

P.S. Pentru că are de administrat averea ţării, primul ministru Victor Ponta este preocupat de soarta ţării. A alegătorilor, cărora le-a făcut nişte promisiuni. De la 1 ianuarie 2014, ori CAS-ul va scădea, ori baza de impozitare a salariilor va fi redusă. Deci ar putea creşte. Mai mult decât pensiile, care vor fi majorate cu mai mult decât rata inflaţiei. Aflate în scădere (N. Roşca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here