Ca la noi, la nimeni – Licheaua patentată ameninţă!

242

Se dă încă preşedinte ales, deşi 7,4 milioane de alegători au votat pe 29 iulie 2012 pentru demiterea lui. Este încă locatar ilegal al Palatului Cotroceni, iar el e doar un Guvernator al Coloniei România. Ţară aflată într-un profund proces de disoluţie şi care traversează cea mai puternică criză din perioada modernă. Una mai gravă decât cea din 1929 sau aceea a Diktatului de la Viena.
Ca unul ce a făcut numai rău românilor şi României de care a profitat aproape zece ani, aflat pe ultima sută de metri, se ţine numai de răzbunări. Politice. Pe ex-prim ministrul Adrian Năstase la vârât la pârnaie, unde de fapt ar trebui să fie el, iar invidia îl roade acum de Dan Voiculescu. Unul ce l-a înfruntat totdeauna, de neiertat fiind pentru Zeus faptul că Senatorul Dan Voiculescu a condus o comisie parlamentară ce a decis suspendarea acelui preşedinte ce încălca şi încalcă pe mai departe Constituţia României.
Ieşirile sale la televiziunea cuplată cu Evenimentul zilei, ambele aflate în proprietatea Elenei Udrea, au atins apogeul nesimţirii. Aflat, crede el, printre acei „bolnavi care conduc omenirea”, cum sună un titlu al unui volum celebru, vorbeşte vrute şi nevrute. Aproape seară de seară. Marţi după amiază le-a dictat judecătorilor ce să facă în procesul lui Dan Voiculescu, bălăcărindu-l pe avocatul acestuia – prof.univ.dr. Gheorghe Mateuţ. Dar, ca să constituie un grup infracţional, a mai adăugat alţi 11-12 nevinovaţi în Dosarul ICA-Dan Voiculescu. Toţi cu vârste de peste 70-80 de ani.
Cucuveaua sau cucul de la ora 18.30, cum i se mai spune, a trecut la ameninţări asupra candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Chipurile, va dezvălui, după modelul securistic pe care-l ştie cel mai bine, părţi ascunse din CV-urile acestora. Cică i-ar lăsa dezbrăcaţi, adică goi. Gol îi este sufletul lui de securist ajuns general SIE abia în 1992. De reacţionat a făcut-o doar Vasile Blaga, preşedintele PDL şi mai vechi amic de pahar, cândva, cu domnia sa.
Vasile Blaga i-a recomandat lui T.B. „(…)să aibă grijă cu doamna Udrea de PMP. Are de ce avea grijă.” Cum ar veni, să nu moară ca prostul de grija altuia. Iar PMP-ul a luat la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 doar 6,3%. Cam cât mai e cota de încredere a populaţiei în individul respectiv.
Printre grosolăniile lui ne-a fost dat să auzim şi următoarele: „E lichelism să fiu acuzat că mă implic în dosare. E prea mult lichelism în spaţiul public.” Are dreptate bolnavul? Să vorbeşti de Dosarul Dan Voiculescu-ICA şi CV-uri nu e amestec în dosare şi în Justiuţie. După mintea lui plecată cu sorcova.
Licheaua patentată atâta ştie, atâta zice. Restul nu pricepe. Mare e nesimţirea şi Grădina Domnului!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here