Motto: „Impostura n-a știut niciodată ce-i măsura.” – Nicolae Mareș
O știre venită de la Bruxelles ne zice că România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană la servicii publice digitale. Adică, în ceea ce privește capitalul uman, România este pe locul 26 din 27 de țări membre ale Uniunii Europene, obținând un punctaj sub medie pentru majoritatea indicatorilor. Mai precis, într-o postare extrem de credibilă, vicepreședintele pretinsului Partid Național Liberal, Florin Roman, este comparat cu Coana Leana: „Hai, te provocăm!”
FLORIN ROMAN, DENUNȚAT DE UN CONSĂTEAN. Dar să vedem despre ce este vorba. Practic, e o provocare pentru noul ministru al digitalizării, Florin Roman, care deține în CV-ul său lucrarea ipotetică „Teoria sistemelor informaționale”. Totuși, presa a descoperit că această carte, presupusă a fi în literatura de specialitate din domeniul digitalizării, nu poate fi găsită nici la vreo editură, nici la Biblioteca Națională a României (unde editurile sunt obligate să depună 10 exemplare din fiecare carte tipărită de acestea!, n.m. I.P.)
Economistul Cristian Păun ironizează situația, dându-i idei pretinsului autor Florin Roman despre modul cum să-și facă publică opera.
„Am înțeles că consăteanul meu, Florin Roman, nu își găsește cartea tipărită. Nici editura la care zice el că a publicat cartea nu o găsește. Vă dați seama că unica lui carte scrisă cu sudoare e de negăsit pe acasă. No, vai!
Ce îmi place mie la „valorile”(mai precis la nonvalorile pretins liberale!, n.m. I.P.) astea politice! Când îi iei la bani mărunți, dau din colț în colț. Se enervează și nu înțeleg de ce ești așa curios. De ce le dau peste cap liniștea. Doar ei sunt plini de competențe și de bune intenții.
Păi e simplu, nea Florine. Ne dai ISBN-ul corect și căutăm noi exemplarul la Biblioteca Națională a României. În catalogul online căutăm, sau, și mai fain, pui matale cartea în format digital pe un site Referat.ro și ne vom delecta și noi ochii cu ea. Bun. Bun, nu o găsești în biblioteca ta vastă de acasă. Dar o copie electronică la ea sigur că ți s-a cerut la Bun de tipar! Din aia digitală.
Hai, te provocăm! Îndrăznești sau doar te smiorcăi de dezordinea din casă. Un alt subiect, desigur!
COANA LEANA, INVIDIOASĂ! Când mă gândesc că uitucul ăsta se află azi în fruntea Cercetării din România încep să vorbesc singur prin casă! Coana Leana e invidioasă, de acolo de unde e. Măcar ea își găsea cărțile peste tot prin case!”, a scris Cristian Păun pe pagina sa de Facebook.
FLORIN ROMAN, FURT INTELECTUAL! Cartea din CV-ul lui Florin Roman reprezintă singura legătură a ministrului Florin Roman cu domeniul Digitalizării. Volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională, iar ministrul susține că nu l-a găsit, într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia. Există o carte cu același titlu, apărută la Editura Academiei Române, dar cu autori diferiți, fără politicianul pretins liberal printre ei. Care, hai să-i zicem, liberal a furat titlul unei cărți existente, serioase, dar care aparține altor autori. Unii adevărați cercetători și specialiști în domeniul digitalizării. Cotidianul Libertatea a mers pe urmele pretinsei cărți și i-a cerut așa-zisului ministru al Digitalizării, Florin Roman, un răspuns. A primit un bla, bla din care aflăm că de apariția presupusei cărți ar ști un conferențiar universitar doctor cu care Florin Roman ar fi discutat prin anul 2004.
Cum s-ar zice, cartea a fost și nu e. Un fel de izmene pe călător!
ION PREDOȘANU
P.S. Așa-zisul președinte al pretinsului PNL, Florin Cîțu, al doilea om în stat ca președinte al Senatului României, se izmenește la Partidul Social Democrat (PSD) și amenință că-l va scoate de la guvernare. De parcă Guvernul ar fi totuna cu pădurea de 75 hectare pe care Cîțu și-a însușit-o ilegal! (Ion Predoșanu)