Ca la noi, la nimeni – Legea lui O(h)m

479

Fiindcă astăzi este o frumoasă zi de toamnă haideți să ne aducem aminte de motto-ul: „Fii om cu mine, ca să fiu om cu tine!”
O zicală cam veche, nelegată de epoca dinainte de 1989. Care, nu-i așa, ne duce cu gândul la o lege a fizicii – Legea lui Ohm. Fizica fiindu-i foarte dragă fostului prof. de fizică Klaus Werner Iohannis, care și-ar fi cumpărat vreo șase case în Sibiu, taman pe când era primar al urbei de pe malul Cibinului, zicea domnia sa ca profesor meditator la fizica buclucașă. Așa sună o mărturisire proprie, pe care nu știu cât să ne bazăm. Cert este că una sau chiar două dintre case au fost pierdute ca fiind însușite ilegal!
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat raportul asupra activității de management a Procurorului General, Augustin Lazăr. Ajuns în funcție pe baza unui Dosar incomplet, dar din care un lipsește o hârtie din care reiese că procurorul șef al județului Alba, Augustin Lazăr, i-a clasat un dosar penal actualului președinte.
Ce căuta acolo hârtia cu pricina? Ei bine, nici ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a găsit explicația necesară. Asta în vreme ce lipsea din Dosarul profesional Aprecierea pe anul anterior. Nu cumva ea, hârtia adică, a fost pusă ca să afle CSM-ul că Augustin Lazăr, candidatul la funcția de Procuror General al României se cunoaște cu actualul președinte al României și că a fost om cu el? Sau să-i rteaducă aminte lui Herr Iohannis că el, Augustin Lazăr i-a făcut un mare bine cândva?
Toate variantele sun posibile, iar jurnaliștii de la Lumea Justiției, ce are site-ul luju.ro, au săpat și mai adânc. Jurnalista Adina Angelescu s-a adresat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și a aflat că procurorul șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr la acea vreme, i-a semnat 9 (nouă!) dosare de urmărire penală lui Klaus Werner Iohannis și familiei sale cu decizia „clasat”. Nu toate au fost ale procurorului Augustin Lazăr, ori poate niciunul, dar Augustin Lazăr și-a pus semnătura ca procuror ierarhic superior pe „cele 9 (nouă) clasări!”
Ion PREDOȘANU

P.S. Bag de seamă că 28 octombrie a cam trecut, iar autoritățile de la Târgu-Jiu și-au bătut joc a nu știu câta oară de Marele Constantin Brâncuși. Cei 80 de ani trecuți de la inaugurarea celei mai importante opere – ansamblul format din Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului – a părintelui sculpturii moderne universale – Constantin Brâncuși – se impuneau a fi marcați printr-un Simpozion Internațional. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here