Ca la noi, la nimeni / Lăsaţi-l pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, să lucreze!

226

Este adevărat că manifestările Laurei Codruţa Kovesi, șefa DNA, în direcţia “poliţiei politice” nu-s noi, dar cu ea ne-au pricopsit Traian Băsescu şi Victor Ponta, iar Klaus Werner Iohannis a preluat-o şi-o ţine-n braţe. Demersul acesteia neconstituţional de anchetare a membrilor Guvernului Grindeanu i-a venit ca o mănuşă preşedintelui Iohannis, care-a ieşit în Piaţa Universităţii printre protestatari. Nici Augustin Lazăr, Procurorul General, nu-i vreun sfânt şi cam vorbea gura fără el în aceeaşi perioadă.
Ce-i drept, analiza proprie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ne-a creat aşteptarea că va demara procesul de demitere a celor doi. Pentru ca, la finalul raportului prezentat vreme de 43 de minute, s-o întoarcă, apreciind că n-ar fi oportună schimbarea acestor sinistre personaje.
Astăzi, la Sinaia, are loc Comitetul Executiv Naţional al PSD şi o şedinţă a Coaliţiei PSD-ALDE, la care Călin Popescu Tăriceanu va trebui să semneze proiectul Legii salarizării unitare. Care-i principalul subiect al şedinţelor, şi abia apoi se va discuta despre Justiţie. Până la ora când scriu aceste note, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a fost invitat. Pe această temă Toader a declarat: “Dacă voi fi invitat, voi merge. Nu mă duc ca să mă justific, ci pentru a mă face mai bine înţeles.”
În aceeaşi conferință de presă de miercuri dimineaţa, ministrul Justiţiei i-a mai răspuns cu o înţepătură şi fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache, cel cu controversata Ordonanţă nr. 13/2017 astfel: “Obiectivul pe care eu mi l-am asumat este de a transpune în Codul Penal şi de Procedură Penală deciziile Curţii Constituţionale.” Explicând, pe îndelete, că acest proiect va fi lansat în dezbatere publică şi trimis în dezbaterea Legislativului, unde vor putea introduce amendamente inclusiv fostul titular de la Justiţie.
Întrebat direct, miercuri dimineaţa, dacă se teme de o remaniere, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a oferit următorul răspuns: “N-are de ce să-mi fie teamă, indiferent de soluţie.” Totodată, actualul ministru al Justiţiei a adus în discuţie faptul că este Rectorul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. “Nu mă aştept eu, dar cred că cel mai bine ar fi să-l întrebaţi pe domnul Dragnea”, a mai punctat Tudorel Toader.
Tot atunci am aflat că este gata şi proiectul de lege care le dă mari emoţii milionarilor care au probleme penale. După cum se vede, ministrul Justiţiei chiar lucrează şi ar fi bine să fie lăsat să-şi facă treaba. A finalizat şi actul normativ menit să transpună în legislaţia autohtonă directiva europeană vizând confiscarea extinsă. Cel puţin aşa a declarat ieri: “Am elaborat proiectul de lege privind transpunerea directivei europene referitoare la confiscarea extinsă. Termenul a expirat de multă vreme (această directivă ar fi trebuit să fie integrată în legislaţia din România până în toamna anului trecut, n.m I.P.), suntem în procedura de infringement, riscăm sancţiunile pe care Tratatul le prevede şi, cu prioritate, aşadar, am elaborat proiectul de lege”, a subliniat ministrul Tudorel Toader.
Ion Predoșanu
P.S. Afirmaţia Leoaicei rănite Elena Udrea, cum că la înscăunarea judecătoarei Livia Stanciu, ca preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o trecem la aberaţii. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here