Ca la noi, la nimeni – La mulți ani!, Românie, La mulți ani românilor!

586
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „//Deșteaptă-te române,/ Din somnul cel de moarte//.”
Andrei Mureșanu

Suntem în preajma a două mari sărbători. Ambele foarte importante pentru România și toți locuitorii ei. În marea lor majoritate români, creștini ortodocși ce se înțeleg bine cu celelalte minorități și cu cei de alte religii.
Sâmbătă, îl sărbătorim pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. Nu vom intra în foarte multe detalii. Amintim doar că, în România, Sfântul Apostol Andrei este socotit cel care a propovăduit Evanghelia pe aceste meleaguri. Mărturie stau toponimele din Zona Dobrogei, unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Pârâiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea Sfântului Apostol Andrei pe aceste meleaguri. Frate al Sfântului Apostol Petru, Sfântul Apostol Andrei a creștinat strămoșii noștri din Sciția Minor, motiv pentru care este considerat Ocrotitorul României.
Cu câteva zile înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie, Alianța Familiilor din România mi-a transmis pe adresa mea de e-mail textul „Românie, la mulți ani!”, din care voi cita primul paragraf.
„Este o tradiție pentru AFR să ureze României „La mulți Ani!” de 1 Decembrie. O facem din nou astăzi, când România împlinește 101 de ani! Patriotismul este o valoare cardinală pe care o practicăm și o promovăm. Îi spunem României „La Mulți Ani!” și cerem binecuvântările mărinimoase ale lui Dumnezeu peste ea! E bine pentru o națiune să-și pună soarta în mâna lui Dumnezeu și să-I ceară călăuzirea. Mai ales în vremurile tulburi în care trăim. E bine ca România să-și amintească faptul că bunăstarea ei ține de Dumnezeu, nu de omul muritor. Nici politicienii, nici executivul, nici legiuitorii și nici Curtea Constituțională nu i-o pot da. Dacă România a ajuns la 101 de ani și azi e mai liberă, mai în siguranță și mai prosperă ca niciodată în istoria ei asta se datorează doar dragostei și milei lui Dumnezeu. Și faptului că generațiile de dinaintea noastră, cu mult mai simple și mai sărace ca noi au fost credincioase lui Dumnezeu și au păstrat și prețuit valorile creștine. România nu îți alipi inima de idolii veacului acestuia. Iubește pe Dumnezeu și cinstește-L!”
Desigur, ar fi fost multe de spus despre vremurile tulburi ale lumii de azi, în special ale lumii politice. În care, parcă, a intrat dihonia. De nu se mai înțeleg om cu om, iar mulți își adresează vorbe de ocară. Fiind în preajma a două mari sărbători ale poporului român și una dintre ele este chiar Ziua Națională a României ne facem că nu le vedem și nu le auzim.
La Mulți Ani Românie!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here