Ca la noi, la nimeni! – Kovesi, la mâna lui Iohannis!

328

Mulți s-au grăbit să-i ceară cât mai rapid cu putință ministrului Justiției, Tudorel Toader, propunerea de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Ca și cum altă treabă nu avea. Și totuși, joi seară, într-un interviu la TVR 1, la emisiunea România 9, realizată de Ionuț Cristache, ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a apropiat cel mai mult de subiectul cu pricina. El a anunțat că după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a sesizat Comisia de la Veneția pe modificările aduse legilor justiției, forul european a trimis un răspuns simplu și sec: doar din trei fraze sau propoziții. Forul European a răspuns că Înalta Curte, adică instanța supremă, nu este subiectul care să solicite asemenea avize. “Vedeți-vă fiecare de competența voastră”.Tudorel Toader a mai afirmat că “Voi primi un raport de la Ministerul Public, îl voi prezenta în Parlament”. Normal, acest raport va privi și DNA-ul, dar și DIICOT-ul.Tudorel Toader a reiterat ideea potrivit căreia decizia privind revocarea șefei DNA aparține șefului statului. Solicitat să comenteze dacă activitatea DNA a fost eficientă, Tudorel Toader a declarat: “În parte da, în parte nu.” În partea unde vedeți achitări, în partea unde vedeți că se începe urmărirea penală față de unul și după un an, doi ani, 7 și nu se face nimic, în partea în care vedeți condamnări și suntem obligați de la CEDO și plătim de aici. În multe părți. Eu am spus și repet că părțile bune nu le justifică pe cele rele, a concluzionat mi-nistrul Justiției, Tudorel Toader. Evident că ministrul Justiției nu are de ce să se grăbească cu propunerea de revocare din funcție a Șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Rezervat în aprecierile la adresa DNA, și știind bine că președintele României este totdeauna încântat de activitatea DNA. Eu chiar îl înțeleg bine pe profesionistul Tudorel Toader. Din 2015, și în următorii doi ani, Laura Codruța Kovesi a avut grijă să-i arate președintelui României că îi este fidelă. Desigur, că președintele Klaus Werner Iohannis își face calculele domniei sale în vederea viitoarelor alegeri prezindențiale din 2019.Nu-mi place să pun pariuri, dar am impresia că președintele Klaus Werner Iohannis n-o va revoca din fruntea DNA pe Laura Codruța Kovesi.
ION PREDOȘANU
P.S. După puțin bronz în Tenerife, merge și un sfârșit de săptămână la schi în Munții Șureanu. Cazul Kovesi? Să mai aștepte!(Ion Predoșanu)

1 COMENTARIU

  1. Afara cu Kovesi . Sa dam drumu’ la furturile de la Stat . Sa dam drumul la jaful la drumu’ mare . Pe cetateni mai datii si dracu’ fiindca asa stiu ei sa voteze . Jos Kovesi , sus hotii si talharii de neam si tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here