Ca la noi, la nimeni / Klaus Werner Iohannis şi maghiarimea, un pas înainte şi mai mulţi paşi înapoi !

271

Cu foarte mulţi ani în urmă, Klaus Iohannis conducea Forumul Democrat German din România şi se lăuda că-i reprezintă pe etnicii germani de pe meleagurile noastre, dar nu va face niciodată politică. Chit că acel Forum Democrat German se revendica din strămoşul său înfiinţat pe vremurile tulburi ale fascismului şi a recuperat de la statul român toate proprietăţile acestuia.
Ajuns primar al Sibiului şi cu sprijinul PSD, pe vremea lui Adrian Năstase, Klaus Iohannis s-a văzut pe cai mari şi, apropiindu-se de preşedintele PNL de atunci, Crin Antonescu, i-a devenit vicepreşedinte şi uzurpator. Din toate funcţiile deţinute de acesta, inclusiv preluându-i şi candidatura la preşedinţia României.
Nu-i nicio noutate că fiind reprezentant al minorităţii germane s-a bucurat şi de voturile şi susţinerea UDMR-ului, o uniune, asociaţie ce se comportă ca un partid, aparent de un extremism moderat. Care UDMR a făcut parte din mai toate guvernările, practicând metoda paşilor mărunţi. Încât astăzi, cetăţenii maghiari din România se bucură de numeroase drepturi, fiind mult mai avantajaţi decât românii.
Cel puţin în vremea dezastruoasă pentru România – în cei zece ani răi de sub conducerea lui Traian Băsescu -, nu doar cetăţenii Ungariei „prietene” umblau prin Transilvania ca pe la ei pe-acasă, dar şi primul ministru Viktor Orban mai făcea adesea câte-o băută cu Băsescu. Care Traian Băsescu era invitat de onoare la Taberele de vară ale maghiarimii de pretutindeni organizate la Tuşnad şi Balvanioş. Din acele vremi, România a permis – contrar Constituţiei – formarea şi antrenarea unor tabere de tineret paramilitare ce făceau parte din Mişcarea de tineret 64 de comitate, organizaţie iredentistă, nu doar naţionalistă, din Ungaria.
Ani la rând, s-au dus bătălii pentru a se vota în Parlamentul României Ziua Limbii Române. Abia cu greu s-a reuşit, dar Ziua Limbii Maghiare s-a votat de acelaşi Parlament la foc automat, iar preşedintele Klaus Werner Iohannis a promulgat legea mintenaş. Cu o zi înaintea Zilei Naţionale a României, la Sfântu Gheorghe a fost furat drapelul Tricolor, din apropierea Monumentului Soldatului Român, şi înlocuit cu steagul Ţinutului Secuiesc. Doar vigilenţa Prefectului de Covasna, Sebastian Cucu, a făcut ca tricolorul adus de el de acasă să fie repus la locul cuvenit! Poliţia judeţului anchetează cazul, aşa susţine cel puţin comandantul inspectoratului Judeţean de Poliţie, dr. Ioan Popa. Dar şi-n 2013, şi-n 2014 iredentiştii au procedat la fel de necivilizat, iar autorii au rămas necunoscuţi!!!
Scrâşnind din dinţi, preşedintele Klaus Werner Iohannis a afirmat, în mesajul transmis de la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale a României: „Este momentul să redescoperim mândria naţională.” Deocamdată, situaţia a luat-o razna. Poate şi cu complicitatea lui. Dacă nu erau vigilenţi cei de la DIICOT, cu sprijinul SRI, la mitingul organizat la Târgu Secuiesc, ne-am fi trezit cu un masacru pus la cale de un descreierat – Beke Istvan, un extremist maghiar membru al Mişcării de tineret 64 de comitate din Ungaria.
Excepţionala acţiune a DIICOT a neutralizat posibilul masacru terorist, Beke Istvan fiind reţinut şi acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de acţiune împotriva ordinii constituţionale de nerespectarea regimului materialelor explozive privind prevenirea şi combaterea terorismului.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here