Ca la noi, la nimeni – Justiţia “statului de drept”, de râsul lumii! “Hă, hă, hă!”

218

Fiind întrebat, mai zilele trecute, ce cred despre Iohannis am spus că, deocamdată, mă abţin. Nu-s convins că el a câştigat alegerile, cât de faptul incontestabil că echipa lui Victor Ponta le-a pierdut. Cum să defilezi în campania electorală prezidenţială cu Liviu Dragnea, care l-a ajutat şi pe Mircea Geonă să… “înfrângă”. De Ioan Rus, şef al organizaţiei PSD Cluj, pierdantă în toate alegerile, ce să mai vorbesc!
Dar cel mai tare mă intrigă modul în care pătatul Adrian Severin, acuzat şi dovedit că a luat mită pe vremea când reprezenta România, la Bruxelles, ca europarlamentar a fost făcut scăpat de justiţia din ţară. Hoţul prins mai şi dă lecţii celor din PSD, iar mai nou ne şi spune că a votat cu Johannis! În cazul lui Adrian Severin, trecut şi pe la PD-ul lui Petre Roman şi apoi luat cu japca de Traian Băsescu, PSD-ul nu-i la prima greşeală. Şi aşa, nepotul lui Silviu Brucan a revenit lângă Tătuca Iliescu pentru a mânji social-democraţia din România. Şi acum să revenim la (In)Justiţia din România. La vremea când a candidat prima oară, Traian Băsescu avea câteva dosare penale: Dosarul Flota şi cel cu Casa din strada Mihăileanu sunt doar două dintre ele. Ambele închise la acea vreme şi posibil a fi redeschise dacă am avea parte de o judecată dreaptă pentru toţi cetăţenii români. Nici Klaus Iohannis nu are lămurită situaţia cu recursul ANI în cazul de incompatibilitate ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar amânat de mai multe ori. Cum însuşi Klaus Iohannis declarase înaintea turului unu al alegerilor prezidenţiale că el va candida indiferent de hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este limpede că nici lui nu-i pasă de legile statului român. Este susţinut din umbră de Traian Băsescu şi, probabil, de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Susţinerea Partidului Popularilor Europeni (PPE) este pe faţă. În plus, Klaus Iohannis are aceleaşi lozinci cu Traian Băsescu şi Monica Macovei când anunţă demagogic susţinerea sa pentru “indpendenţa justiţiei” şi “statul de drept”. Două sintagme de “dânşii inventate”, precum spunea Poetul Naţional Mihai Eminescu. Cât tupeu trebuie să aibă acest preşedinte ales, Klaus Iohannis, ca să trâmbiţeze independenţa justiţiei, dar el să candideze fără a ţine sema de deciziile ei. Mă rog, nici până acum nu-i limpede dacă vom avea justiţie adevărată pe timpul mandatului iohanniscian.
Se tot vorbeşte acum despre Alina Bica, arestată cu chiu cu vai pentru 30 de zile, care s-a răţoit la jurnalişti de parcă se credea Traian Băsescu! Abia mai apoi, arestată fiind, a demisionat din funcţia de şefă a DIICOT. Unde ajunsese numită de Traian Băsescu. Fără ca Victor Ponta să nu fi avut şi el o cât de câtă contribuţie. Doar o găsise secretar de stat, din partea PDL, la Ministerul Justiţiei, moştenire de la guvernele Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu, dar a păstrat-o pe funcţie. Contribuţia Alinei Bica la acceptarea sumei de 62 de milioane euro pentru a fi despăgubit Gheorghe Stelian, prieten al fostei familii Dorin Cocoş-Elena Udrea, datează de prin anul 2010. Că şi pe atunci aveam “stat de drept” şi “independenţă a justiţiei”, nu-i aşa? Alina Bica reprezenta Ministerul Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor. Iar din imensa sumă de peste 62 milioane euro primită de proaspătul arestat Gheorghe Stelian s-ar fi înfruptat şi Dorin Cocoş cu un mizilic de vreo 10 (zece!) milioane de euro, pentru a interveni la ANRP. E greu de spus că a intervenit el şi nu Elena Udrea. La atâtea veşti proaste, haideţi să vă dau una şi mai proastă. Cu omul Angelei Merkel în frunte vom avea înfrângeri şi mai multe. Nu doar economice, domeniul nedezbătut de candidaţii la Cotroceni, dar şi pe tărâmul (In)Justiţiei. Traian Băsescu va scăpa basma curată. Din toate dosarele pe care le are. “Justiţia independentă” şi “statul de drept”, preluate de la Traian Băsescu precum un papagal de Klaus Iohannis ne garantează acest lucru. Punem rămăşag?
ION PREDOŞANU

P.S. Sarcină importantă către justiţie este şi aceea de a nu fi arestaţi toţi oamenii de afaceri şi politici din eşalonul doi. Deocamdată! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here