Ca la noi, la nimeni – Judecată târzie, judecată strâmbă!

419

Parafraza din titlul de astăzi este inspirată de un vechi principiu al justiţiei, dar şi după aforismul „Justiţia târzie este nulă”, aparţinând lui William Gladstone.
Nu voi face greşeala să spun că Direcţia Naţională Anticorupţie, condusă dintr-o mare greşeală comună a lui Traian Băsescu şi Victor Ponta, ar fi justiţie. Nici vorbă de aşa ceva, chiar dacă un procuroraş de la oraşul cel mare al ţării, Bucureşti, provenit dintr-un profesoraş de tumbe la Craiova, unde-a lucrat niţel şi în procuratură, precum este numitul Jean Uncheşelu are o simbrie nemeritată ce echivalează cu 3-4 lefuri babane de parlamentari.
Şi ce-a vrut să facă nea Jenică Uncheşelu? Un dosar penal pentru primul ministru de la acea vreme – Victor Ponta, cu privire la nişte plăţi efectuate cu 7-8 ani în urmă de către cabinetul de avocatură Şova&Asociaţii legal către avocatul cu pregătire şi expertiză de procuror Victor Ponta. Era un abuz din partea ditamai „omului politic” Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, la comanda nemernicului de preşedinte de la acea vreme Traian Băsescu. Se încerca o înfundare a primului ministru Victor Ponta, preşedinte al PSD în acelaşi timp. Justiţia n-o face DNA, ci judecătorii. Iar dosarul tardiv şi mincinos pus pe seama lui Victor Ponta avea doar să-i păteze imaginea. Scrupulos şi corect, Victor Ponta păstrase documentele ce dovedeau că plătise impozit la stat pe acel venit şi, în plus, 2.000 de lei. Dosarul s-a clasat recent, dar Kovesi şi Uncheşelu mănâncă pe degeaba banii publici în continuare!
Ne mai aducem aminte cu mâhnire de o altă judecată strâmbă petrecută la noi, în Gorj. Marcel Ţundrea a fost pedepsit cu închisoarea pentru o presupusă dublă faptă de care nu se făcea vinovat: viol şi crimă. Abia peste 12 ani, fiind în închisoare, cineva a cerut să i se facă ADN-ul. Şi aşa s-a dovedit că Marcel Ţundrea nu era vinovat, procurorul Diaconescu luase şpagă, probabil, de la adevăratul criminal. Care nu era altul decât amantul nevestei lui Marcel Ţundrea şi a vrut să scape de el. Eliberarea lui Marcel Ţundrea, după 12 ani de puşcărie grea, timp în care bolile i s-au agravat, a fost o judecată târzie şi anii de puşcărie i-au scurtat viaţa. N-a mai trăit mult şi Marcel Ţundrea a murit. Iar procurorul şi judecătorul ce l-au trimis după gratii sunt plini de bani şi nederanjaţi de nimeni!
Nici astăzi nu există o lege a răspunderii magistraţilor, parlamentarii sunt în concediu cu lefuri mărite şi sporuri de vacanţă. Când vor reveni din concediu, iarăşi vor face legi multe şi proaste.
Madam Kovesi va rămâne la locul ei, în fruntea „Partidului DNA”, care-l mulţumeşte pe bănuitul preşedinte Klaus Werner Iohannis, el însuşi certat cu legea. Şi care s-a judecat vreme de 17 ani! cu adevăraţii proprietari ai unui imobil pe care şi l-a dat singur pe vremea când ocupa funcţia de primar al Sibiului.
Şi în cazul nedrept al procesului dintre Familia Carmen şi Klaus Johannis şi cei 13 proprietari de drept este vorba tot despre o justiţie ori judecată târzie!
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here