Ca la noi, la nimeni – Jocuri politice necurate, de la Orban la TAROM!

385
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cei mai mari mincinoși sunt acei care nu mai au nici pentru ei adevărul.” – Nicolae Iorga

Să nu-mi spuneți mie că la strângerea semnăturilor și a voturilor pentru demiterea Guvernului social-democrat nu s-au făcut jocuri politice puturoase. Și care jocuri politice miros de la o poștă.
TRĂDĂTORII. Primii fără de care moțiunea nu ar fi trecut în veci sunt colegii lui Victor Viorel Ponta de la Pro România, intrați în Parlament pe listele PSD! Și nu sunt puțini. Așa că acei trei sau patru parlamentari social-democrați care-au semnat și votat moțiunea de cenzură fiind încă membri PSD, nici nu ar mai fi contat. Trădători se numesc și aceia care-au plecat la Pro România, trădători și cei trei sau patru încă membri PSD, la acea vreme, la fel cum trădători sunt cei din ALDE, rămași fideli lui Călin Popescu Tăriceanu, născut Torcsony. Adunați-i pe trădători și scădeți-i din totalul de 238 votanți ai moțiunii de cenzură și vă veți convinge că cele cinci sau șase partidulețe s-au aruncat cu capul înainte. Precum berbecii. Nici măcar nu le-a păsat că inițiatorul moțiunii de cenzură – Noul PNL -, în frunte cu calul breaz Orban Ludovic – nu aveau nici cea mai vagă idee de ce va urma.
FĂRĂ PROGRAM DE GUVERNARE, FĂRĂ GUVERN. Nu tu idee politică, nu tu program de guvernare. De aceea dau acum din colț în colț și nu izbutesc să obțină măcar 233 de parlamentari dispuși să vină joi la votul pentru investitura Guvernului Orban. Unul încă necunoscut, ca și programul de guvernare. Deocamdată, Există doar nominalizarea lui Orban Ludovic pentru funcția de prim ministru. Și va deveni prim-ministru al României numai după ce va avea un program de guvernare, o formă a Cabinetului și minim 233 de parlamentari în sală și care să voteze așa cum vrea Orban. Și mai ales Tătucul său, cel care și-ar dori să aibă Guvernul Werner înainte de turul unu al alegerilor pentru funcția de președinte al României. Pentru al doilea mandat!
ORBAN VORBEȘTE DE RUȘINE?! Același Orban și Ludovic, ca să nu-l confundăm cu Viktor care-i prim ministru al Ungariei, zicea duminică: „Ne așteptăm la un boicot rușinos din partea PSD”. Probabil că stă prost cu ținerea de minte. Și nu-și mai reamintește de câte ori Noul PNL și USR – parcă partide gemene la minciuni – părăseau sala de plen a Parlamentului României, atunci când puteau sta în sală și să voteze cum le cerea conștiința! Dar nu cred că au așa ceva. La fel, cum ziceam, nici ținere de minte nu au. Și de ce tace mâlc și nu a zis și nici acum nu zice nimic despre comportamentul total neconstituțional al Tătucului său, acela care-și dorește Guvernul Werner înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale. Nu se mai cunosc nenumăratele încălcări ale Constituției și ale hotărârilor Curții Constituționale a României de către Preș. Klaus Werner Iohannis.
MINCIUNI ȘI LA TAROM. Fostul director general al TAROM, Mădălina Mezei, a spus că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să oprească la sol patru avioane de pe cursele interne în ziua moțiunii de cenzură ca să nu ajungă parlamentarii opoziției la București. Minciuna gogonată, ca și ale lui Orban Ludovic și ale opoziției la PSD, a fost demontată de pilotul TAROM Cezar Osiceanu: „Este absolut imposibil, din punct de vedere tehnic, să fie oprite la sol patru avioane de tipuri diferite, pe respectivele curse interne. Faptul că a fost târâtă în scandal și imaginea proprietarului TAROM, în cazul de față.
Statul român, prin intermediul ministrului, arată un joc politic la care noi, angajații companiei, nu suntem de acord să participăm”, a subliniat pilotul Cezar Osiceanu.
Și cum minciuna are picioare scurte, cel nominalizat la funcția de prim ministru nu are decât să se descurce cu armonizarea celor cinci-șase partide. Ceea ce e foarte greu. Fără ajutorul hulitului PSD, pe care cuplul Iohannis-Orban încă îl cred „Ciuma roșie”. Așa cum doar fasciștii vorbeau!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here