Ca la noi, la nimeni – Jocul de-a imaginea lui Klaus Werner Iohannis!

351

Se părea că începând de lunea trecută, deh!, început de săptămână, Preș. Klaus Werner Iohannis ar avea chef de muncă. Venise de la Sibiu, unde merge de vineri la prânz până luni după prânz, și a anunțat o consultare cu partidele politice parlamentare.
Care consultare va avea loc astăzi, miercuri, după ora 15,00, când primul chemat este Partidul Social Democrat. Până când scriu aceste însemnări, PSD n-a anunțat dacă va merge la Palatul Cotroceni au ba! De ce? Simplu. Tema aleasă de președintele României este una doar de imagine pentru domnia sa, aflat în plină campanie electorală prezidențială, o campanie pe banii statului, că așa s-a obișnuit. Tema aleasă, a legilor justiției, era valabilă de dezbătut acum vreo doi ani, iar acum este total depășită. Cele trei legi ale justiției tot amânate și retrimise la Parlament de președintele României, apoi contestate de câte două până la patru ori la Curtea Constituțională a României de către același atoateștiutor Klaus Werner Iohannis, de Noul PNL, de USR au fost promulgate până la urmă. Cu o întârziere de cel puțin un an și jumătate!
Miercuri, Iohannis a avut o nouă intervenție în Parlamentul European, cea de-a doua. În prima era chemat să prezinte viziunea României asupra viitorului Uniunii Europene. Anosta cuvântare, scrisă de consilieri și citită de Herr Iohannis a făcut apel la unitatea UE și atât. Ba ar mai fi ceva. Europarlamentarul ALDE, Renate Weber l-a atacat pe președintele României chiar în PE: „Ați omis să spuneți de abuzurile în numele luptei anticorupție!” Lucru adevărat, din moment ce atât la Bruxelles, cât și la Strasbourg se știe despre abuzurile comise datorită Protocoalelor secrete dintre SRI și instituții ale Justiției, iar Iohannis n-a scos o vorbă despre ele. Ba îi dă înainte cu statul lui de drept, un fel de „stat de drepți!”
Cât despre subiectul principal pe care-ar fi trebuit să-l abordeze la PE, jurnalista Lelia Munteanu comenta: „Zero viziune asupra viitorului Uniunii Europene”.
E greu de presupus că la București va avea un consens asupra luptei anticorupție, o marotă furată de la ex-ul Traian Băsescu, din moment ce el jignește primul ministru, căruia i-a cerut demisia de cinci ori fără a aștepta viitoarele alegeri parlamentare, iar mai nou i-a cerut demisia și ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe care nu-l iartă că este la originea schimbării sibiencei dubioase Laura Codruța Kovesi și, cine știe, poate chiar și a papagalului Augustin Lazăr, șeful Parchetului General.
ION PREDOȘANU

P.S. Presa din Costa Rica și din lumea latino-americană scrie despre firma din Madrid a fugarei Alina Bica, dar și despre „Triunghiul Udrea, Ponta, Bica și afacerea spaniolă”.
O versiune a afacerii celor trei lei-paralei a publicat Jurnalul Național de miercuri. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here