Ca la noi, la nimeni – Joaca de-a (In)Justiţia !

293

Sigur că Elena Băsescu, susţinătorul ei Emil Boc(deşi face parte încă din PDL!) şi acela care-o protejează şi impinge de la (ori pe la) spate Traian Băsescu nu s-au dus doar ei la o bere. Pe o terasă din Centrul Vechi al Bucureştiului, care arată că lumea de când Primar general este fostul social-democrat Sorin Oprescu.
Şi iată-l pe gureşul Traian Băsescu cum se dă iar la Klaus Iohannis. Nu că mi-ar place mie de neamţ şi sar să-i iau apărarea. Dimpotrivă. Dar, după ce-ai băut nu te urci la volan şi nu faci declaraţii politice. Inclusiv despre Dosarul lui Klaus Iohannis privind incompatibilitatea, asupra căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să dea un termen ieri pentru pronunţare. Las la o parte faptul că însuşi Klaus Iohannis a dus documentele cerute de Înalta Curte cu întârziere, de parcă ar fi ştiut că cererea de recurs a ANI este o făcătură a preşedintelui acesteia, Horia Georgescu – marioneta lui Traian Băsescu. Şi termenul s-a dat. Când va fi el? Abia pe 16 noiembrie. Când nu mai are importanţă.
Vinovăţia l-ar fi scos din cursă. Dacă era curat ca lacrima, chiar Klaus Iohannis n-ar fi trebuit să tergiverseze procesul cacealma. Dacă iese preşedinte, caz pe care nu mi-l doresc, ce instanţă se mai poate lua de el?
Bizar sau nu, cea mai vocală dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale de după aflarea veştii cu amânarea deciziei ÎCCJ fu chiar Elena Udrea. L-a atacat dur pe Iohannis, chiar dacă-i sigură de ea că va fi viitorul preşedinte al României. Pe ce se bazează? Nici ea nu ştie că nici măcar nu are un program de ţară. E preocupată să iasă şi să-l pună prim ministru pe Traian Băsescu. Cu vorbe de felul acesta nu pricepe deloc că-şi îndepărtează alegătorii. Culmea este că, din 22 decembrie, îl va avea coleg de partid pe Traian Băsescu şi nu-l văd pe vaporean, la vârsta lui, să stea sub ea. Adică, să nu-şi propună să devină el preşedintele PMP!
În rest, numai cei naivi şi cei care beneficiază de ascunderea dosarelor lor de către (In)Justiţia din România ori de blândeţea acesteia – precum Klaus Iohannis şi toţi foştii colaboratori ai lui Traian Băsescu din PDL şi din guvernele Boc, îmbogăţiţii celor zece ani ai Regimului Băsescu – pot vorbi despre faptul că justiţia şi-ar face datoria.
În fond, DNA a pitulat timp de trei ani, între 2011-2013, Dosarul Mircea Băsescu şi l-a distrus pe procurorul ce anchetase primul cazul fratelui preşedintelui – Eugen Iacobescu, pe care l-a obligat să se pensioneze într-un sfârşit. De doi ani şi jumătate stau ascunse şi dosarele penale trimise de Corpul de Control al primului ministru la DNA şi la Parchetul General. Se doarme-n păpuşoi, cum ar spune moldovenii.
Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv, dar justiţia nu elucidează înregistrările în care acesta recunoaşte că el a luat 250.000 de euro, iar peste 350.000 tot de euro ar fi ajuns la Traian Băsescu. Şi atunci, cum să mai credem în balivernele cu stat de drept şi Justiţie independentă. Că de arestat se arestează numai din PSD, iar bătrânii din Gorj şi Vrancea nu puteau să dea declaraţii de martori la ei acasă ori să mai aştepte. În vreme ce grăbitul Klaus Iohannis este tratat cu blândeţe!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here