Ca la noi, la nimeni – Iohannis&#rezist, contraziși de Comisia de la Veneția!

380

Mai multe ONG-uri(ONeGhe-uri, cum le spune Herr Klaus Werner Iohannis!), vreo 37 la număr, dintre care nu-s puține ce încep cu #rezist îi cer Sasului din vârful Dealului Cotroceni să nu țină seama de Decizia Curții Constituționale a României și să apere „independența procurorilor”. De cine?, nu se precizează.
Obișnuit să nu citească, Herr Iohannis n-a terminat nici până acum lectura Raportului ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care se solicita revocarea Laurei Codruța Kovesi din dregătoria în care face dosare penale și politice cusute cu ață albă tuturor politicienilor inamici ai lui Iohannis. Nu și lui, care, n-așa, are imunitate „prezidențială”. Acum, Herr Iohannis așteaptă motivarea CCR la decizia în care i se cere semnarea Decretului de revocare a Koveșoaiei. Promite că va citi motivarea, dar cine-l crede! După aceia se va opinti să apere „independența procurorilor”. Căci este la mâna lor. La sesizarea redacției Lumea Justiției, DNA s-a grăbit și i-a ticluit un Dosar penal nr. 250/P/2018, pe care l-a trimis spre soluționare la Curtea de Apel Alba Iulia. Dosar depus pe numele cetățenilor Carmen Georgeta Iohannis și Klaus Werner Iohannis. Ultimul cetățean are imunitate prezidențială și, oricum, i s-a arătat pisica de către procurori. Care vor să-și păstreze aceeași linie. Oricum, dacă nu va mai fi președinte după 2019, i se poate redeschide Dosarul penal pentru cei 320.000 euro însușiți ilegal de la o bancă drept chirie pentru o casă a statului pe care și-o însușise ilegal.
Dar să revenim la independența procurorilor. Comisia de la Veneția scrie foarte clar că serviciul de procuratură nu trebuie neapărat să fie independent, fiind preferabil să fie atașat Ministerului Justiției. Această situație este puternic contestată de președintele Iohannis și de #rezist, care au făcut din independența procurorilor o nouă temă de protest.
Documentul Comisiei de la Veneția, făcut public de Antena 3, îi dă dreptate ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a declarat clar: „Ce spune președintele Klaus Iohannis nu face parte din Biblie. Klaus Iohannis este președintele republicii, dar nici eu, nici Klaus Iohannis, nu ne pricepem la toate. Dacă suntem realiști NU a greșit. A spus și dânsul ceea ce i-au spus, probabil, alții. Prin urmare, așteptăm motivarea deciziei dar avem un principiu în Constituție care spune că procurorii sunt sub autoritatea ministrului Justiției, că sunt eu, că va fi altul, nu întreabă un procurer de ce a admis o anumită probă, de ce a dat o soluție sau alta. Aceea e independența procurorului. Nu poate ministrul să întrebe ce se întâmplă într-un dosar, dar autoritatea de care vorbește Constituția se referă la administrarea Justiției, pe care nu le face nici CSM, nici un procuror, ci legiuitorul.”
ION PREDOȘANU

P.S. Camera Deputaților a votat, ca for decizional, proiectul de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, care face parte din programul de guvernare al PSD și ALDE: Incapabilii de la Noul PNL, prin vocea sibiencei Raluca Turcan, prim vicepreședinte al Noului PNL, bazat pe vechiul PDL de la care provine dumneaei, a și anunțat că va sesiza CCR. De ce? Pur și simplu pentru că Noul PNL nu-i capabil de vreo idee politică sau de guvernare, ci doar să fie Gică Contra!!!. (Ion Predoșanu)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here