Ca la noi, la nimeni – Iohannis se distanțează de „GuWernerul Meu”!

211

Motto: „Capitală. Moara lui Bucur. Vad bun. Aici se macină bugetul central.”
Valeriu Butulescu

Ne este tot mai greu să descifrăm puținele vorbe, și alea șablonarde, aruncate de președintele Klaus Werner Iohannis la, de acum, obișnuitele conferințe de presă săptămânale ținute la Palatul Cotroceni. Luni seara, Omul și Președintele aflat la al doilea mandat ni s-a arătat mai îngrijorat decât alte dăți. Ba chiar s-a arătat complet nemulțumit de atitudine iresponsabilă a Prefectului Municipiului București, reprezentantul Guvernului Iohannis-Orban în teritoriu, cel care se pare că intrase în concediu și duminică nu a întrunit Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență spre a lua măsurile ce se impun în asemenea condiții grave.
Bucureștiul depășise indicele de 3 infectați la mia de locuitori. Deși nu cred că era prima oară. De pe buzele sale au ieșit cuvinte grele: „Așa nu se mai poate!” sau „Nu se va lăsa fără urmări!” Culmea este că aghiotantul domniei sale – prim-ministrul Orban Ludovic îl apărase pe Prefect, tot luni, cu numai câteva ore înainte. Pe de altă parte, surse din interiorul GuWernerului Meu susțin că Prefectul n-a acționat de capul lui și că hotărârile le ia totdeauna prim-ministrul Orban.
N-a scăpat de furia președintelui Iohannis nici răsfățata și incompetenta Monica Anisie, ministrul Educației, care pasase răspunderea luării măsurii de închidere a universităților, școlilor și grădinițelor în seama Prefectului imperfect al Bucureștilor!
Era clar că Prefectul trebuia să-și dea demisia de onoare în fața criticilor președintelui Iohannis, fiind vinovat de faptul că nu gestionase cum s-ar fi cuvenit intrarea Capitalei în scenariul roșu!
O explicație a atitudinii de răceală față de aceia pe care-i lăudase totdeauna, fără a le găsi nici cel mai mic cusur, adică a PNL-ului cârmuit prost de Orban Ludovic, ar fi că într-un sondaj al SOCIOPOL, condus de sociologul Mirel Palada, președintele Klaus Werner Iohannis a scăzut alarmant în sondaje. O cădere înfiorătoare, oarecum paralelă cu a prim-ministrului de conjunctură al Guvernului LuCOVID, Orban Ludovic, și președintele Klaus Werner Iohannis nu mai poate suporta așa ceva!
La întrebările jurnaliștilor a răspuns neconvingător: „Nu știu. O să mă interesez” ori „Veți primi răspunsul de la Administrația Prezidențială!” Iar de câteva ori a trecut peste răspunsuri, îngăimând un banal „Mulțumesc!”
Dacă a fost nemulțumit de gestionarea pandemiei, cerând veșnicele măsuri care nu mai vin, iată că nici ziua de marți nu a fost mai liniștitoare.
Grupul de Comunicare Strategică a publicat, marți, 20 octombrie, noi cifre îngrijorătoare cu privire la bilanțul pandemiei de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore.
Astfel, am avut parte de un nou record negativ și marți: 768 de pacienți internați la ATI, iar numărul infectaților cu COVID-19 a fost de 3.400 și avem 65 de noi decese.
În schimb, avem tot un număr record de traseiști, trădători și tot Guvernul Iohannis-Orban incluși pe listele electorale ale PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here