Ca la noi, la nimeni – Iohannis se crede Băsescu!

205

Plimbări şi iarăşi plimbări degeaba. Normal, pe banii statului. Criza refugiaţilor a luat pe nepregătite Uniunea Europeană şi a intervenit Comisia Europeană, la propunerea Germaniei, privind instituirea cotelor de refugiaţi obligatorii pentru fiecare stat membru.
La a doua reuniune a Consiliului JAI, ministrul român de Interne, Gabriel Oprea (unde a mers de două ori!!!) a votat conform mandatului primit de la preşedintele Iohannis, mandat asumat şi de Guvernul Ponta. Marţi, s-a votat în Consiliul JAI şi majoritatea a decis impunerea cotelor obligatorii. Numai Slovacia va refuza să accepte imigranţi conform cotelor obligatorii, aşa cum anunţă premierul Slovaciei, iar Cehia va contesta la CEJ decizia Consiliului JAI, privind cotele obligatorii. România acceptă şi nu mai este nicio şansă de a negocia ceva, aşa cum promitea preşedintele Klaus Iohannis.
Aşa că, la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guverne ai Comisiei Europene, de seara trecută, una informală urmată de un dineu, la Bruxelles, s-au strâns mâini şi cam atât. Nu se mai putea schimba nimic. Am scăpat de Moscova şi am dat de Bruxelles, în Comisia Europeană dictând de fapt Berlinul. „Regret că decizia JAI nu s-a luat prin consens”, a mai apucat să îngaime preşedintele Klaus Iohannis înainte de plecare. El are impresia că numărul imigranţilor, de fapt al refugiaţilor, nu-i mai şi „administraţia românească e pregătită şi va face faţă”.
La întrebările de după conferinţa de presă a vorbit, de fapt a citit ce-i scriseseră consilierii săi, şi de moţiunea de cenzură, la care vrea să-l credem că nu se amestecă, dar ar fi bine să treacă. Şi nu s-a oprit aici. Ca o copie la indigo a ex-ului Traian Băsescu s-a dat în spectacol. Întrebat dacă, în conformitate cu Legea nr. 373-2013, ar fi trebuit să ceară Parlamentului, cu zece zile înainte, un mandat pentru participarea la Consiliul Europei, preşedintele cel presupus tăcut, dar dur şi extrem de parşiv, a declarat: „Acel paragraf se referă la situaţia în care participă prim-ministrul la Consiliul European, ori prim-ministrul nu participă şi nu va participa, acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European.”
Nu doar că în echipa sa are oameni din echipa lui Traian Băsescu şi se zbate, prin toate mijloacele nedemocratice posibile – DNA, ÎCCJ şi, de ce nu, chiar SRI – pentru a-l înlătura din funcţie pe primul ministru, Victor Ponta, dar iată că-şi dă arama pe faţă. Se crede deja Traian Băsescu, din moment ce are ieşiri la fel ca decedatul om politic cu acelaşi nume.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here