Ca la noi, la nimeni – Iohannis, reales de STS?!

348
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Nu contează cine votează, contează cine numără voturile.” – Stalin

Chiar nu m-am gândit să fac o paralelă între zicerea dinainte de 1989, ce ne anunța „Ceaușescu reales, la al … Congres.” Numai că posibilitatea ca Serviciul de Telecomunicații Speciale(STS) să-l scoată câștigător la alegerile prezidențiale pentru al doilea mandat pe încă Preș. Klaus Werner Iohannis, candidat la alegerile din 10-24 noiembrie 2019 se face cu ajutorul STS! Candidatul Iohannis nici nu și-a făcut campanie electorală, fiind mult prea arogant ca să se întâlnească prin țară sau străinătate cu aceia care-i vor da votul.
Nici faptul că sunt 14 candidați – din partea partidelor politice și unul singur pretins independent, dar susținut de ALDE și parțial de Pro România – nu ajută cu nimic presupusa democrație originală din România. În fond, zicerea italianului Niccolo Machiavelli cu „Dezbină și stăpânește!” îl slujește tot pe Iohannis!
Mai mult, este pentru prima dată în istoria alegerilor prezidențiale de după Marea Învălmășeală din Decembrie 1989 când alegătorii nu au avut parte de dezbateri despre programele electorale ale candidaților, atunci când aceste programe există cu adevărat, și nici poziții clare ale partidelor politice față de unele nereguli ori față de STS!
Însuși Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că multe dintre semnăturile aflate pe listele prezentate de câțiva candidați sunt false. Cu toate acestea, candidații vizați ca fiind cu liste de semnături false au fost bătuți prietenește pe umăr și lăsați să candideze mai departe! La fel, nici un partid ori măcar Mircea Diaconu – candidat pretins independent, sprijinit de ALDE și, oarecum, de către Pro/Anti România nu a protestat față de ciudățenia că deși Biroul Electoral Central organizează alegerile prezidențiale, voturile le numără STS!
Cât îl privește pe fostul îndrăgit actor Mircea Diaconu, de la care am primit, joi, doi fluturași în cutia poștală din București, de la domiciliu, apariția sa pe lista candidaților la alegerile prezidențiale este complet bizară. La vremea plecării din coaliția de guvernare PSD-ALDE a liderului ALDE – Călin Popescu Tăriceanu(de fapt, născut Torcsony din mamă unguroaică rezidentă la Atena, în Grecia) ca scuză pentru trădarea coaliției de guvernare, Tăriceanu-Torcsony a motivat plecarea prin faptul că avusese o înțelegere cu Liviu Dragnea ca el să candideze la prezidențiale.
Ce mai conta că PSD îl făcuse Președinte al Senatului și-l scăpase la votul în plenul Senatului de urmărirea penală cerută de DNA! Ei bine, prin presă s-a vehiculat că George Maior, Florian Coldea și Victor Ponta s-au întâlnit într-o stațiune de pe Litoralul Croației pe malul Mării Adriatice. Unde au stabilit retragerea din cursă a lui Călin Popescu Tăriceanu (alias Torcsony) și susținerea de către Pro România și ALDE a candidatului „independent” Mircea Diaconu. Nimeni n-a contrazis știrea…
Voi vota candidatul cel mai bun, pe Viorica Dăncilă( PSD). Chiar dacă multă lume s-a convins că alegerile se desfășoară doar ca să cheltuiască România niște bani. Și să mimeze democrația. În vreme ce tot mai multă lume vorbește de dictatură. De GuWernerul meu, de Comisarul meu și, curând, de Parlamentul meu.
Ei, nu vă grăbiți, nu chiar ale mele, ci ale lui Klaus Werner Iohannis!
ION PREDOȘANU

P.S. După trădarea din Parlament la moțiunea de cenzură a urmat trădarea pentru instalarea GuWernerului meu. Iar figurantul Orban zice că nu sunt bani, descoperind el o gaură. Atunci cum va mări salariul minim? Așa cum promite. Nu-i vorba de minciuni? (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here