Ca la noi, la nimeni – Iohannis, mulțumit doar de El și de Noul PNL!

295

Din Stepa memoriei
Actualul Preș. al României, Herr Klaus Werner Iohannis, are, ca și predecesorul său, o părere foarte bună despre el. Și amândoi se credea ori s-au considerat a fi „Șefi de stat”, deși în Constituție nu există o asemenea precizare autoritaristă. El este un președinte al unei Republici numită încă România, și are puteri semi-prezidențiale. Îngâmfarea, zâmbetul de sorginte „Made in Grupul Etnic German” de tristă amintire ori glumele răsuflate de genul „Hă! Hă! Hă!” nu-l ajută la nimic. Ba dimpotrivă!
Lăsăm mai la urmă comentariile asupra criticilor aduse Guvernului Dăncilă, pe care nu vrea să-l lase să lucreze fără El ca supraveghetor. Că, deh, l-a apucat hărnicia, după ce patru ani a dus-o și s-a simțit „confortabil”, după cum singur s-a exprimat.
Miercuri, 19 decembrie, Curtea Constituțională a României a luat o decizie în urma sesizării unui conflict juridic între Guvernul României și președintele Klaus Werner Iohannis.
Astfel, analiza prelungită a președintelui cu privire la nominalizarea miniștrilor de la Dezvoltare Regională și Administrație Locală și de la Transporturi nu are temei legal și este o opunere fățișă, după cum se arată în sesizarea premierului Viorica Dăncilă adresată CCR, cu privire la conflictul Guvern-Președinție. Amânarea este numită „un refuz arbitrar”. Cum ar veni, CCR a admis miercuri, 19 decembrie, sesizarea Guvernului împotriva președintelui. Caz în care acceptarea demisiilor celor doi miniștri și numirea altora nominalizați de premierul Viorica Dăncilă se impune a fi făcută „de îndată”.
Tot miercuri, Preș. Klaus Werner Iohannis a confirmat că va merge la toate ședințele de guvern. Ciudat, dar renunță și la concediul în Palm Beach ori în Insulele Baleare, numai și numai să călărească Guvernul. Pe care-l critică întruna, fie în țară, fie în drumurile lui pe la Bruxelles! Probabil de frica redeschiderii celor 47 de procese penale clasate în cazul că va pierde al doilea mandat de președinte al României, o Colonie germană, americană, franceză ori din toate câte puțin.
Președintele a afirmat că „Guvernul va arunca în haos economia țării!”, din pricina unei ordonanțe de urgență prin care s-ar introduce noi taxe și impozite.
S-a hazardat și asupra unei posibile măsuri fiscale pe care-ar propune-o ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dar din care n-a priceput nimic. Acuză Guvernul că n-a făcut dezbateri publice și analize. Dar cum posibila Ordonanță de Urgență se va referi la taxa pe lăcomie a băncilor străine ce fac profit imens în România și, una dintre ele, a raportat un profit de numai 1.500 de lei, cum de își permite acest atoateștiutor să emită păreri de specialist.
Cetățeanul Klaus Werner Iohannis se dovedește doar o marionetă a puterilor străine de interesele românilor. Sare-n sus și jignește oricând sunt în pericol multinaționalele și băncile străine. Sunt cumva principalii lui sponsori?
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here