Ca la noi, la nimeni – Iohannis – Florin Cîțu, înțelegeri ascunse?!

334
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Succesul este să mergi din eșec în eșec, fără să-ți pierzi entuziasmul.”
Winston Churchill

Cam demultișor, Preș. Klaus Werner Iohannis nu mai respectă Constituția și se amestecă în lupta dintre partidele politice. Mai nou, președintele Iohannis se amestecă și în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal, la Congresul acestui partid ce l-a propulsat din banala poziție de fost primar al municipiului Sibiu pe Tronul de la Palatul Cotroceni ca Preș. Klaus Werner Iohannis în funcția ce o deține acum, pentru al doilea mandat.
CÎȚU-PREȘEDINTE!? Abia miercuri am reușit să ascult un cântec folk, compus – muzică și versuri – interpretat la chitară și voce de talentatul poet, publicist, profesor universitar de filologie Andrei Păunescu. Poetul și cetățeanul fiu al Poetului Național Adrian Păunescu l-a descris pe prim-ministrul Florin Cîțu. Și am înțeles că Mister Cîțu ar fi propulsat ca președinte, scuzați repetiția, de un propulsor german. În care-l recunoaștem pe președintele Iohannis, cel care-l protejează pe fostul ministru al Finanțelor Publice din GuWernerul Meu Iohannis-Orban, dar și pe actualul prim-ministru marionetă ce conduce GuWernerul Meu Iohannis-Cîțu.
DE CE TACE IOHANNIS? Desigur, s-ar putea crede că-i vorba numai de susținerea fățișă a președintelui Iohannis pentru ca Florin Vasile Cîțu, controversatul momentului în urma dezvăluirilor cu cele două dosare din Statele Unite ale Americii – unul fiind dosarul penal pentru conducerea sub influența alcoolului și a altor substanțe halucinogene, altul pentru țepuirea unei bănci americane de 7.000 dolari americani, în 2008, datorie ajunsă cu dobânzi și penalități la suma de 9.975 dolari americani.
Evident, dacă în locul liberalului Cîțu s-ar fi aflat un prim-ministru din partea Partidului Social Democrat, PeSeDe, cum scrâșnit și sacadat pronunță sasul Iohannis, ei bine, social-democratul ar fi fost demis demult.
Plus că sub ministrul de Finanțe și, mai ales, de când este prim-ministru marionetă, Florin Vasile Cîțu a împrumutat România cu 58 de miliarde de euro, datorie publică pe care-o vor plăti urmașii urmașilor noștri, preț de vreo două-trei generații. De ce nu se atinge Preș. Klaus Werner Iohannis de prim-ministrul Florin Cîțu? Mulți se feresc să dea un răspuns și chiar este foarte greu de anticipat. Totuși, o variantă de răspuns și nu doar o simplă supoziție este aceea că, în 2024, Preș. Klaus Werner Iohannis își termină mandatul. Ambițios cum îl știm, e greu de presupus că domnul Iohannis nu se gândește la viitorul său.
A existat în istoria Rusiei rocada între președintele Boris Elțîn și primul lui ministru, Vladimir Putin. Iar Putin a ajuns președintele Federației Ruse, scutindu-l pe Boris Elțîn și familia acestuia de probleme în Justiție.
POSIBILA ROCADĂ IOHANNIS-CÎȚU! Nu cumva, ajungând președinte al PNL, Florin Cîțu va candida la președinția României, iar lui Klaus Werner Iohannis i se va rezerva postul de prim ministru? Sau, dacă datoria publică va tot crește, acum depășind 50% din PIB, atunci România va intra în incapacitate de plăți. Și va fi condusă de un Guvernator numit de la Bruxelles! Și va avea Iohannis șansa, cu sprijinul Germaniei și al lui Cîțu, să devină Guvernatorul Coloniei România?
De văzut!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here