Ca la noi, la nimeni – Iohannis, fără discursuri patriotice și Ziua de 1 iunie!

257

Motto: „Neamul este mama mea, tatăl meu, fratele meu, sora mea, vecinul meu, satul meu, comuna mea și județul meu și tot cel ce vorbește aceeași limbă, are aceeași credință și aceleași idealuri.” – Părintele Iustin Pârvu

Astăzi este 2 iunie. A trecut Ziua Internațională a Copiilor. Care copii sunt acasă, întrucât creșele, grădinițele, școlile, liceele sau colegiile sunt închise. Ca în starea de alertă în care se află România.
Dacă Guvernul Orban-PNL n-ar fi prorogat Legea inițiată de PSD, votată de plenul Parlamentului și promulgată de președintele Klaus Werner Iohannis, ce prevede dublarea alocațiilor pentru copiii până la 18 ani, cu siguranță, copiii României ar fi trăit un pic mai bine. Numai că „GuWernerul Meu” a prorogat Legea dublării alocațiilor pentru copii la început pentru 1 iulie, apoi pe 1 august și probabil alde Câțu, Orban și ai lor PNL-iști n-o să apuce să aplice această lege favorabilă copiilor niciodată!
MARCEL VELA, ACASĂ! Revenind, cu Motto-ul de mai sus își începe ministrul de Interne, Marcel Vela, un mesaj de ultimă oră postat, duminică, pe o rețea de socializare. În care mai are și alte gânduri din care ne permitem să reproducem încă două fraze.
În aceste zile vorbim, mai mult decât oricând, despre națiune, dragostea de țară și despre locurile frumoase, obiceiurile vechi și pentru tot ceea ce eram înainte de această pandemie. Și mie îmi este dor de acasă, de meleagurile de care mă leagă cei mai frumoși ani, amintiri și trăiri. Oricât vom munci oricât ne vom atașa de noi locuri, acasă găsim mereu alinare, liniște, armonie și iubire.
SPRE SPARANGHEL, BABE ȘI MOȘI. Și acum vin și vă pun întrebarea dacă a scris vreodată președintele Klaus Werner Iohannis pe vreo rețea de socializare ceva asemănător. Ați reținut vreun discurs, cât de cât, patriotic ori mobilizator al președintelui Iohannis? Da de unde! A urlat doar ca lupul rătăcit pe la Păltiniș. Împotriva PSD și a celor care nu agreează politica total neprofesionistă și incompetentă a „GuWernerului Meu”!. Căruia i se mai zice, în ultimul timp și Guvernul PNL-Orban 2.
„-Să vă spălați pe mâini!” Că și El se spală pe mâini, cu nemții și cu austriecii. Cărora le trimite, în toată această perioadă de pandemie forță de muncă pentru sparanghel și pentru bătrâni. Vreți iobagi? Vă trimitem. Vreți servitori la babe și la moșnegi? Vă trimitem cu trenul până la Viena și cu avioane de pe aeroporturile Cluj-Napoca și Sibiu în Germania.
PLECAREA IOBAGILOR. Așa arată situația din moment ce președintele Klaus Werner Iohannis și prim-ministrul Orban cel Rău(cu miniștri cu tot!) par preocupați numai de plecarea în ordine și de păstrarea distanței fizice și a distanței dintre două mese de pe terase, bărci și prosoapele de pe plaje.
Tot astăzi mai este și a doua zi a relaxării unor măsuri care elimină o parte dintre restricțiile de până acum.
ION PREDOȘANU

P.S. Sunt semne că PSD ar vrea de-adevăratelea o Moțiune de cenzură! Să le dea Domnul mintea românilor cea de pe urmă! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here