Ca la noi, la nimeni – Iohannis, copia palidă?!

236

Incompetența profesională, intelectuală, politică și profesională a așa-numitei clase politice presupuse a fi de dreapta naște monștri. Mici dictatori și mici moțiuni de cenzură sau moțiuni simple. Evident, este dreptul opoziției. Numai că moțiunile acestora sunt anemice rău de tot. Mă refer la cele produse de Noul PDL – creat în urma fuziunii prin absorbție de către PDL a vechiului PNL, cu păstrarea numelui și siglei partidului istoric al Brătienilor. Și nesusținute în plenul Parlamentului, de genul moțiunilor simple sau de cenzură care nu au nicio legătură cu realitatea.
S-o luăm, de-o pildă, pe cea de astăzi. Nu se critică Guvernul Ponta, nu se ia la puricat guvernarea. O guvernare care a ridicat România pe o poziție la fel de stabilă precum statele dezvoltate din Uniunea Europeană.
Care guvernare Ponta, de bine de rău, a redus inflația la zero, a crescut pensiile și salariile, a redus TVA-ul și CAS-ul. Deșirata moțiune se leagă de niște pretinse ilegalități ale avocatului Victor Ponta, de prin anii 2007-2008. Inițial, s-a vorbit de neplata unor taxe pe veniturile de atunci ala avocatului Victor Ponta. Expertiza financiară a dovedit că se plătiseră chiar cu 2.000 de lei în plus. Chiar și ANAF dovedise același lucru cu mai mulți ani în urmă.
Bun, și ce-i cu asta veți zice? El are parte de rele tratamente și de aceeași judecătoare care l-a băgat la pârnaie pe fostul prim ministru Adrian Năstase. După aproape peste 9.000 de martori audiați și fără… probe. Da, exact cum ați auzit. Se afirmă foarte clar în motivarea pedepsei că probele nu sunt, dar se pot presupune. Culmea este că judecătoarea care l-a condamnat pe Adrian Năstase la ordinul Dictachiorului Traian Băsescu este în fruntea completului de judecată și în cazul Dosarului Turceni-Rovinari -, la care-ar fi ciripit și înalți demnitari gorjeni – în vremurile urmașului său la tronul din Palatul Cotrocenilor – Herr Klaus Iohannis! Isar omul din capul trebii vrea “Guvernul meu” și ține să nu fie o copie palidă a Dictachiorului!
Și care-i diferența dintre Traian Băsescu și Klaus Iohannis? Au alte nume. În rest, numai asemănări. Ambii sunt cumplit de răzbunători. Traian Băsescu și-a băgat la pârnaie inamicii politici. La fel, Klaus Iohannis îi calcă apăsat pe urme predecesorului său. Parcă, dacă un exagerez, pe planul politicii externe, Klaus Iohannis are un plus. Chit că vizita sa la Berlin nu s-a lăsat cu niciun câștig diplomatic sau economic pentru România. Mă rog, la New York, la Washington, întâlnirile cu oamenii de afaceri americani și prezența la Adunarea generală a ONU – unde a susținut mesajul plin de substanță intitulat “Fără soluții adecvate, fiecare val de migrație îl va depăși pe cel anterior” se poate aprecia o activitate pozitivă.
În zece județe din Sudul țării a fost azi noapte Cod galben de ploi. De care PNL nu ține seama și vrea mare miting în fața Palatului Parlamentului. Numai că, nici măcar UDMR nu le va vota moțiunea de cenzură. Toți oamenii cu scaun la cap pricep că una-i una și alta-i alta. Dacă Guvernul Ponta își face treaba, de ce să vină iar PDL-ul la guvernare? Nu au mai fost? Nu ei au tăiat salariile și pensiile? Aud?
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here