Ca la noi, la nimeni – Iohannis continuă blocarea Guvernului!

297
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Vorbește, ca să te cunosc.” – Sofocle, Filosof grec(470-400 î. Chr.)

Administrația Prezidențială anunțase ieri că, la ora 17,00, Preș. Klaus Werner Iohannis face o declarație de presă. Pentru acei care-l cunosc pe „Cucul de la ora 5!”, titulatură pe care-o moștenește de la Tătucul Băse. Era clar că Pinocchio nu se va pronunța așa cum îl rugase mult prea politicos și diplomat primul ministru al României asupra propunerilor de miniștri interimari pe posturile rămase vacante prin plecarea de la guvernare a celor de la ALDE, care s-au aruncat ca disperații în brațele lui Victor Ponta, liderul Pro România. Doar el își mințise electoratul și în anul 2014 că va face „o altfel de politică” și vom trăi în „România lucrului bine făcut”.
N-am avut speranțe, dar am așteptat ieșirea „Cucului de la ora 5!” Scrâșnind din dinți în fața unor fraieri care l-au votat, dar și în fața celor ce nu i-au dat votul, Preș. Klaus Werner Iohannis și-a arătat nimicnicia și lipsa de empatie față de familiile ce au avut de suferit în Cazul Caracal.
Tragedia cumplită de la Caracal – dacă e să dăm crezare declarațiilor Monstrului cu chip de om – a fost aruncată în curtea guvernării PSD. Nu și a ALDE! Că ăia sunt băieți buni și vor vota o eventuală moțiune de cenzură pe care o vor introduce pretinșii liberali din Noul PNL, un partiduleț membru al PPE!, cam pe la Sfântul Așteaptă.
Mai pretinde cel ce se crede deținătorul adevărului absolut că „românii așteaptă multe”. E corect, dar și din partea președintelui se așteaptă la fel de multe aproape de cinci ani. În care efectiv numitul Klaus Werner Iohannis a făcut naveta săptămânal cu vreo nouă autoturisme și SPP-iștii corespunzători pe ruta București-Sibiu și retur. Bașca turismul exotic la Palm Beach, în Insulele Baleare și Insulele Madeira. La Snagov a renovat Vila lac 3, care-a costat vreo două-trei milioane de euro, fără a o folosi cu soția sa Carmen. Mai nou doamna Carmen nu vrea să locuiască la București, în Primăverii, și nici la Snagov. Fiind doar parteneră de călătorii în scopuri turistice și mai rar în cele protocolare. Cum ar fi la Vatican sau la petrecerea dată de Prințul Charles al Marii Britanii la împlinirea a 70 de ani. Și altele câteva alese pe sprânceană.
Ce-i pasă numitului Iohannis că blochează activitatea Guvernului. El blochează și activitatea Parlamentului și ar bloca tot. Așa că Viorica Dăncilă nu are decât să se adreseze Curții Constituționale. Dacă o mai respecta deciziile acesteia. Căci, așa cum se știe, Constituția nu o respectă și e benevolă la câtă răutate are în vorbe și în puținele fapte Incriminatul Preș. De care eu, unul, m-am săturat!
ION PREDOȘANU

P.S. Atacând fără să gândească Guvernul României, KWI face rău românilor. Dar poate că omul chiar asta și-a propus. Ne amenință că România va avea un alt Guvern. Numai că sunt vise, din moment ce Noul PNL nu are nici măcar un program de guvernare și nici măcar intenția de a introduce o moțiune de cenzură. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here