Ca la noi, la nimeni – Iohannis, conflict (constituțional cu Dăncilă!)

450

În țara luxului bine făcut pentru El, pas cu pas, Preș. Klaus Werner Iohannis s-a trezit, vineri, fără obiectul muncii. Cum Parlamentul României este în concediu, Jupânul din Dealul Cotrocenilor nu mai avea ce să sesizeze Curții Constituționale a României.

DĂNCILĂ N-A CERUT VOIE SĂ PLECE-N CONCEDIU! Și totuși, fie din răutate sau prost sfătuit, ca să nu stea degeaba, Preș. Klaus Werner Iohannis a mai contestat ceva! Ce? Păi tot n-o avea la pipotă pe Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, care a devenit subiectul unei sesizări la CCR! Una făcută nu de USR(Uniunea sabotați România!), ci chiar de președintele Republicii România. Pe seama faptului că premierul nu l-a informat că intră în concediu și că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuțiile pe care le are.

IRONII DE LA UN VICEPREȘEDINTE AL PE! Vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, a comentat în termeni oarecum ironici situația. “Conform deciziei emise de către premierul Viorica Dăncilă, ce a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial, viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării și Administrației Publice, va exercita în perioada 6-13 august atribuțiile premierului privind conducerea operativă a activității Guvernului.  Președintele susține că Viorica Dăncilă încalcă Constituția și își arogă drepturile președintelui, singurul în măsură să desemneze un premier sau un premier interimar, în condițiile în care prim-ministrul nu își poate exercita atribuțiile.(…) Sigur, dacă nu l-a pus pe Grindeanu sau Tudose(sau, cel mai bine, pe Cioloș) acum suferă consecințele…  Ce ne facem că, până va judeca CCR “speța” trece mini-concediul Vioricăi, își preia funcția și dispare “speța”!? Cine știe, poate că președintele va contesta atunci preluarea funcției de Viorica Dăncilă, pe același motiv că el este cel care trebuie să desemneze premierul!? Te pomenești că ăsta o fi tot “șpilul” ezercitziului democratic practicat de Cotroceni”, susține Ioan Mircea Pașcu. “Șansa doamnei Dăncilă este că președintele e foarte prost sfătuit”, a mai zis și analistul politic Bogdan Chirieac.

CCR RĂSPUNDE DUR! Cu celeritate, Curtea Constituțională a României a stabilit pentru data de 14 august termenul de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern și Președinție, privind conflictul dintre puteri. Deci mult zgomot pentru nimic. Are dreptate și avocatul Lucian Bolcaș atunci când se-ntreabă de ce mai plătește Administrația Prezidențială un Consilier prezidențial specializat pe probleme constituționale, cu rang de secretar de stat, dacă președintele “Nu are habar de ce face acest lucru!”
ION PREDOȘANU

P.S. La rectificarea bugetară pozitivă a Guvernului, de joia trecută, Administrația Prezidențială, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Servicul de Protecție și Pază și Serviciul de Transmisiuni Speciale se numără printre instituțiile de la care au fost tăiate fonduri la rectificarea bugetară.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here