Ca la noi, la nimeni – Iohannis, comparat cu Adenauer?!

408

Ne-am obişnuit cu afirmaţiile anapoda ale candidatului la alegerile prezidenţiale din partea Alianţei Creştin Liberale. Mai ales atunci când nu le citeşte de pe prompter. Dacă face conferinţe de presă ori participă la emisiuni televizate în direct – deşi consilierii lui l-au sfătuit să le evite – comite gafe. Precum Băsescu. Una spune acum şi alta peste o zi două.
Ce-i drept, Iohannis mai încearcă să dreagă busuiocul, să se corecteze şi mai rău face. La fel s-au petrecut treburile cu explicarea cuvântului “Politruk”, existent şi-n limba germană şi-n limba rusă, de limba română nu mai vorbesc, dar ne-nţeles corect de domnia sa. S-a mai corectat fără succes şi alteori, cu toate că sintagme de felul “anticomunist privat” sună aiurea rău de tot. În fond, cine se scuză se acuză. După ce-a crezut că păcăleşte lumea cu cele 6 (şase!) case cumpărate din banii pe meditaţii, le-a răspuns profesorilor cu “ghinionul” de a nu-şi putea plăti din salariu măcar chiria pe garsoniera de 18 metri pătraţi că-i pare rău de ei. Şi că-n acea zi fusese “neinspirat, având o zi proastă”. Cine să-l mai creadă?
Tot nelalocul ei este şi compararea lui Iohannis cu Adenauer, de către un individ alergat de fiscul german încă din 2011. Pre numele său Elmar Bork, scăpat de legea din Germania ca europarlamentar ascuns sub imunitatea ce i-o dă apartenenţa la Parlamentul European. Autorul enormităţii făcute într-un exces de zel mai are şi alte bube-n cap: aventuri ba cu prostituate, ba cu crainice.
Hotărât lucru, europarlamentarul creştin democrat german ne ia de proşti. Chiar să nu ştie lumea că fostul primar al oraşului Koln – Konrad Adenauer – nu a avut niciodată şase case, precum Klaus Iohannis şi a condus 9 (nouă) ani de zile Germania, deţinând funcţia de Cancelar, în cei mai grei ani ai ei. Anii de după al doilea război mondial, anii reconstrucţiei din temelii a unei ţări distruse de alianţa antinazistă?
Acelaşi Elmar Bork e recunoscut pentru antiromânismul lui, fiind acel europarlamentar care a declarat la el acasă că “românii care vin în Germania trebuie amprentaţi pentru a proteja statul de ajutoarele sociale”. O gafă imensă, urmată de acuze că declaraţia asta ar fi de sorginte nazistă, comisă de unul care nici măcar nu cunoaşte istoria Germaniei.
Românul Emil Wagner, născut la Cernăuţi, şi membru marcant al PNŢ, Erou în primul război mondial când a fost decorat şi avansat în grad de Împăratul Frantz Josef al Austro-Ungariei, împreună cu Iuliu Maniu, şeful său de batalion, fost translator al Generalului Von Paulus şi căzut prizonier la Stalingrad a avut ocazia să-l cunoască bine pe Cancelarul Konrad Adenauer.
Evadat dintr-un lagăr sovietic, s-a adresat unui Consulat german şi a ajuns la Bonn. Unde un văr de-al său, Frantz Wagner l-a prezentat Cancelarului Konrad Adenauer, căruia i-a fost şofer doi ani de zile. Ei bine, Cancelarul Adenauer a impus restricţii alimentare tuturor cetăţenilor Germaniei Federale. Şi dacă germanul de rând mânca două ouă de găină pe săptămână şi cinci cartofi, acelaşi lucru îl respecta şi Cancelarul Adenauer. În plus, benzina autoturismului o plătea din banii săi şi nu deconta costurile la stat. Ceea ce cred că Iohannis n-ar face. Inclusiv chiria la apartamentul din strada Primăverii nr. 33, de 500 euro lunar, până-n luna mai, o plăteşte PNL!
ION PREDOŞANU

P.S. Planul Marschall a ajutat imens Germania în refacerea ei după urgiile războiului al doilea mondial. Transpunerea în practică a Planului Marschall i-a revenit bravului Cancelar Konrad Adenauer. Ce plan sau ce program are Klaus Iohannis pentru România? Tare mă tem că niciunul. Vrea funcţia de preşedinte al României şi nimic mai mult! (Ion Predoşanu)

1 COMENTARIU

  1. Dle ziarist uita te la ceea a ce a realizat Iohannis la Sibiu nu il judeca dupa vorbe, comparatii, sau Reputația lui Brok ca nu stiu ce a facut.

    Cele 6 case ale lui Iohanis pot fi dobindite si prin Moștenire, sau investiții, ca primar a avut salariul destul de mare, si este primar de multi ani, in plus poate si soția are un salariu destul de mare, la virsta de 50 de ani s au putut stringe ceva ban, se pot cumpara 2 sau 3 case, se pot închiria iar banca da credite pt. A cumpara alte case drept investiție, este o metoda cunoscuta in occident.
    Va luați prostește de cele 6 case fara măcar a avea habar cum au fost dobindite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here