Ca la noi, la nimeni – Ioancsi Rus versus Codruţa Kovesi

228

Astăzi e Ziua Poliţiei Române, iar bilanţul MAI a avut loc alaltăieri. Michiduţă şi-a băgat coada şi i-a dat cuvântul Şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, înaintea unui fost ministru al MAI, Ioansci Rus, mare “pretin” cu Traian Băsescu căruia i-a oferit o mână de ajutor şi la Referendumul din 29 iulie 2012, dar şi mare prieten cu UDMR.
Nu doar cu Emil Boc, pe care l-a ajutat să câştige al doilea mandat de primar al Clujului, unde-i acum luat cu “Huo!” de protestatari. Mă rog, personajul cu trecut utecist de mai mică anvergură decât al lui Mihai Răzvan Ungureanu, numitul Ioan Rus aduce immense deservicii PSD-ului, dar aşa cum pe vremea Împuşcatului se zicea “Nicio masă fără peşte”, acum nu se face Guvern Ponta fără Ioan Rus. Deci, cum ziceam, la bilanţul MAI pe 2014, Laura Codruţa Kovesi a provocat o înfruntare taman cu lipsitul de sare şi piper Ioan Rus. Motivul? Relaţiile dintre poliţişti şi politicieni pe care şefa DNA nu le vede cu ochi buni. Vorbind înaintea ministrului Transporturilor, Ioan Rus, Laura Codruţa Kovesi a concluzionat: “Una dintre vulnerabilităţi vizează relaţiile membrilor MAI şi politicieni sau oameni de afaceri, trebuie să diminuăm aceste relaţii.” Atât i-a trebuit lui Ioan Rus ca să-i sară muştarul, că a şi contrat-o pe loc: “Nu sunt de acord că relaţia dintre poliţişti şi politicieni este o vulnerabilitate decât dacă plecăm de la premise că toţi sunt corupţi. Lupta trebuie să o ducem cu toţii. Bătălia pentru corectitudine şi progres ne aparţine tuturor, să nu arătăm cu degetul spre doamna Codruţa, că o urâm sau o iubim. Îşi face treaba cum ar trebui să ne-o facem cu toţii”.
Numai că, faţă de PSD şi de aceia care l-au ales – aici nu mă refer la cei ce l-au numit în fruntea MAI, în 2012, considerând-o ca pe o gafă sau un cadou, poate involuntar, făcut lui Băsescu – Ioan Rus nu-i loial! Nici PSD şi nici poporului român.
Mai apoi, simţind că a cam sărit calul faţă de aceea pe care-o strigă pe numele mic “Codruţa” (între ei, băsiştii, se permite!), cu oarecare teamă de DNA, s-a scremut să-şi mai îndulcească atacul. Asta în intenţie. În realitate, având o cultură comparabilă cu a idolului său – Traian Băsescu, Ioancsi Rus a comparat-o pe Laura Codruţa Kovesi cu celebrul domnitor Vlad Ţepeş.
Normal, şi de data asta a dat-o-n bară! când a scronit, ca un utecist (ajuns social-democrat!) ce era pe la Petroşani înainte de ‘89, din puţul gândirii lui că: “A mai fost unul în istorie – Vlad Ţepeş. Boierii s-au mutat la turci şi efectele le-am văzut sute de ani  de atunci încoace”. Nu merită interpretate fabulaţiile unuia care n-are ce căuta într-un Guvern contemporan. Dacă ar fi fost în Guvernul Boc l-am mai fi înţeles. Fără a fi un admirator al Laurei Codruţa Kovesi, care se căzneşte să-l convingă pe preşedintele Klaus Iohannis că n-a rămas băsistă, săraca avea dreptate. Nu trebuie să fii şef la DNA ca să vezi cu ochiul liber că şi la judeţe – cazul demisului Comisar Şef Caragea din fruntea IJP Gorj, cel ce stopa dosarele politicienilor e un exemplu! – poliţiştii şi politicienii fraternizează. Ce-i drept, am avea nevoie de un Vlad Ţepeş. Mai ales pentru cei de teapa lui Ioan Rus, stăpânul peste un Minister al Transporturilor foarte bogat! Dacă n-avem un Vlad Ţepeş ar fi bună şi o DNA!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here