Ca la noi, la nimeni – Întâiul președinte Monarh absolutist!

738
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Președintelui Iohannis: /Cu-n președinte mofturos,/ Ce-și face treaba pas cu pas./ Prefer să fiu un păcătos,/ Ce nu se lasă dus de nas!//.” -Epigramă de Virgil Petcu (iulie 2015)

Recunosc că, deși m-a bătut gândul la ideea din titlu și am strecurat-o în câteva rânduri prin comentariile subsemnatului, trebuie să-i dau Cezarului ce-i al Cezarului. Și poate că nu m-aș fi grăbit dacă nu dibuiam Editorialul pe Blogul personal al Marelui maestru într-ale scrisului și analizei politice numit Ion Cristoiu.
Recentul său text analitic este intitulat „Primul președinte monarh absolut”. Normal, așa cum este cazul mediocrităților, nici nu s-ar fi gândit altcineva decât la un Monarh absolutist Klaus Werner Iohannis I. Întâiul și deci primul din Istoria Lumii. Așa ceva n-a văzut nici Parisul, care-i capitala unei vechi și așezate republici.
Jurnalistul Nepereche la această oră – Jean Cristoiu – mai scrie că președintele Iohannis nu a ezitat să „înfățișeze perioada(în exprimarea săsească peroada) de după 6 decembrie 2020 ca una a Marilor reforme, toate inițiate de El”.
Același celebru publicist și eseist consacrat – Ion Cristoiu – îl compară cu proiectele de țară ale lui Alexandru Ioan Cuza, Carol I, Carol al II-lea, Mareșalul Ion Antonescu și ale lui Nicolae Ceaușescu.
Postura de Conducător, de Lidert atotputernic, în stare să facă ce vrea cu țara, asemănător Dictatorilor: Carol al II-lea, Mareșalul Ion Antonescu și Nicolae Ceaușescu nu-l prinde. Și mai poate fi oprit din drumul său spre Monarhia Absolută! Cum? Prezentându-ne la votul din 6 decembrie în număr cât mai mare și votând doar cu partidele ce mai au în ideologiile lor, în exprimare și în comportament măcar puțină iubire de țară.
Nu vă luați după PNL, după neomarxiștii USR-iști ce s-au botezat – cu ordin și aprobare de la Tătucul și Mama lor, care-i SRI -, și nici chiar după PMP. Cât despre UDMR, nu-i cazul să vă mai spun că aceștia vor fi aliații pretinsului PNL, așa cum știți la fel de bine ca și mine că în 2014 și în 2019 l-au votat pe acela ce se vrea viitorul Monarh Absolut.
Mai sunt și alte partide mai mici cu sânge patriotic în vene și nu-i cazul să vi le înșir eu. Le veți găsi singuri pe listele electorale de la Referendumul din 6 decembrie 2020. Însuși El – adică președintele Klaus Werner Iohannis – ne-a zis că în 6 decembrie vrea să votăm cu El, nu cu PNL-ul. Cel condus de o marionetă a Lui și cu miniștri incompetenți și corupți.
Și alți președinți vor fi avut ambiții de Deschizători de Eră, de făuritori de țară, de Mari Reformatori. Ambițiile acestora s-au lovit însă de mecanismele democratice ale României:
De majoritatea parlamentară
De presă
De instituții ale statului de drept: CCR, CNA, Avocatul Poporului.
Președintele Klaus Werner Iohannis nu le ia în calcul și are promisiunea că Guvernul Iohannis-Orban al II-lea le va desființa ori le va reduce la tăcere.
Pe 6 decembrie veți vota pentru Democrație ori pentru Monarhie Absolutistă.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here