Ca la noi, la nimeni – (In)justiţia lucrului bine făcut!

225

A cincea prezenţă a preşedintelui Klaus Iohannis în faţa plenului camerelor reunite ale Parlamentului, şi prima pe acest an, nu a adus chestiuni şi idei noi faţă de acelea generale, de genul României lucrului bine făcut. S-a vrut un mesaj de politică internă, cerându-le parlamentarilor să nu avem parte de un an electoral 2016 fără a fi populist şi fără măsuri hazardate.
Cu exprimare destul de neutră, preşedintele Iohannis ar dori ca „acest stat să nu poată da impresia unei funcţionări haotice”. Ceea ce Guvernul meu chiar a reuşit cu prisosinţă! Gravele probleme din Sănătate şi naivitatea cu care ministrul Sănătăţii a tratat şi tratează cazul bebeluşilor morţi din judeţul Argeş este o confirmare de care s-a ferit precum Necuratul de tămâie. Imitându-şi predecesorul de la Cotroceni, Iohannis ne-a mai spus: „Ca preşedinte voi acţiona pentru întărirea statului de drept”. A trecut, precum popa cu cădelniţa şi prin problemele de politică externă, salutând sporirea cheltuielilor Statelor Unite ale Americii de la Apărare pentru Europa.
Mai vechea marotă a lui Traian Băsescu, aceea cu consolidarea statului de drept şi independenţa Justiţiei, o copiază aidoma. Este anul în care vom avea un nou Procuror General, apoi expiră mandatele la conducerea DNA, asupra căruia s-a antepronunţat într-un recent interviu la TVR 1, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi alegeri la Consiliul Superior al Magistraturii. Suntem sceptici că va prevala onestitatea, valoarea şi profesionalismul. Replica sa „ghinion” în cazul gălăţencei Mariana Rarinca e greu de uitat. Asta în condiţiile în care actuala constituţie stipulează la Art. 16 că „Nimeni nu este mai presus de lege.”
Cam la fel bate şi explicaţia cu cele şase case ale familiei Iohannis, cumpărate, chipurile, din banii obţinuţi de profesorul de fizică cu acelaşi nume pe meditaţii. Totuşi, fostul prim ministru, Victor Ponta, i-a transmis şefului statului că, dacă este de acord cu litera legii Fiscului, să lase ANAF să-l evacueze în cinci zile din imobil şi să dea înapoi suma de 640.000 euro, plus chiria încasată de pe urma casei din Sibiu. Ori Iohannis a contestat decizia Curţii de Apel Braşov, care a stabilit că imobilul a fost obţinut ilegal. Victor Ponta dixit: „O întrebare simplă – Dumneavoastră ce credeţi, la cine va merge luni dimineaţă, la prima oră, ANAF-ul la Antena 3 sau la Dl. Klaus Iohannis?” şi continuă:
„Este evident – şi am spus acest lucru de nenumărate ori – că o decizie judecătorească trebuie aplicată” este declaraţia lui Klaus Iohannis din 19.02.2016, la Bruxelles. Domnul Iohannis se referă (ca de obicei) doar la noi, la iobagi sau se aplică şi la Domnia Sa – Moşierul?”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.
ION PREDOŞANU

P.S. Un alt preşedinte sărac şi cinstit – Ion Iliescu, tot fără copii, stă într-un apartament la bloc. Dar se zice că ar avea şi vile pe la Sinaia, Mogoşoaia şi Tel Aviv. Iar actualul preşedinte are şase case la Sibiu, dacă nu cumva şi pe la Miami Beach ori în Germania. Deh, cine poate, oase roade! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here