Ca la noi, la nimeni – (In)fidelul Crin!

201

După ce ne-am ars, aproape zece ani, cu Traian Băsescu – creatorul Regimului dictatorial Băsescu -, cum se zice, ne-am fript cu ciorba. Adică, avem acum motive suficiente să suflăm şi-n iaurt. Un iaurt cu oarecari ingrediente se arată a fi fostul critic al Regimului Băsescu – liderul liberal Crin Antonescu. A cărui metamorfoză e greu de decriptat. În ultima vreme.
Amic la toartă cu liderul PSD, Victor Ponta, ambii deveniţi marile speranţe ale naţiei după victoriile USL. Numai că în vreme ce primul ministru Victor Ponta este un om raţional, pus pe treabă şi pe o guvernare cât mai eficientă, Crinuleţul s-a ţinut ceva mai deoparte. I-am cunoscut, bătându-mi la poartă, o colegă de facultate, la Istorie, la Universitatea Bucureşti. Femeia mi l-a descris nu ca pe un om lipsit de calităţi. Doar că indolent din cale afară, lipsea de la cursuri. Aşa cum absentează acum de la Senat şi chiulea inclusiv de la şedinţele Camerei Deputaţilor, mai anii trecuţi. N-a terminat Facultatea de Istorie în cinci ani, ca alţi colegi, ci în 7 (şapte!). Majoritatea profesorilor picându-l la examene nu pentru caracterul său rebel, de student cu plete, ci pentru că nu le audiase cursurile.
Se dă liderul Opoziţiei. Şi chiar ar putea fi. Dacă nu i-ar fi luat-o înainte Guvernatorul Coloniei România – Traian Băsescu. Ins ce nu scapă nicio chermeză a Partidului Mişcarea Populară şi a Fundaţiei Mişcarea Populară, încălcând Constituţia. Iar Crinuţul nostru – fost inamic al Băsescului – îşi umflă muşchii şi, cu aerul omului care-a descoperit America, ne zice de la obraz: „Vor urma alegeri prezidenţiale şi vom avea un preşedinte liberal şi sper să fiu eu acel preşedinte liberal; îi spun lui Victor Ponta de pe acum ai simţit ceva – ai să-l regreţi pe Băsescu.”
Cum ar veni, Crin Antonescu se şi vede preşedintele României şi ameninţă. Restul aburelilor domniei sale, cum că cu el nu se va putea „coabita”, nici nu prea interesează. Domnia sa se crede pe cai mari, deşi nu a trecut hopul alegerilor europarlamentare. La care PNL şi-a stabilit o ştachetă de 20%, fără de care Crin Antonescu îşi va da demisia împreună cu toată conducerea liberalilor. Conform zicerilor sale, încă nu se poate şti dacă după 25 mai va mai fi sau nu preşedinte al PNL. Şarmanta şi personalitatea puternică a primarului Craiovei – Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte al PSD, îl descrie astfel pe acela care a trădat şi înşelat PSD: „Crin Antonescu, vorbind de cum PSD fură USL, seamănă cu o femeie care îşi părăseşte casa şi familia pentru un marinar de la Marea Moartă şi care îşi acuză bărbatul că el continuă să folosească locul în care au trăit, că îşi hrăneşte în continuare copiii, că foloseşte numele comun şi că duce mai departe proiectele pe care le-au început împreună. Caraghios este cel care acuză într-o astfel de situaţie.”
Fără alte comentarii.
Ion Predoşanu

P.S. La Gorj, cei doi lideri ai PSD – primarul Florin Cârciumaru şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, îşi văd fiecare de treburile lor, dar şi de campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Unde, se înţelege, social-democraţii gorjeni vor să fie, şi de această dată, cât mai mulţi şi cât mai uniţi (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here