Ca la noi, la nimeni – Indiferența sistemului ucide!

349
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Țara arde și baba se piaptănă.” – Zicală românească

Nu am idee cine-a semnalat mai întâi o postare pe Facebook. S-ar putea să fie vorba despre agenția de presă Mediafax, care oferă mai multe detalii. Decât site-ul DCNews.
Oricum, subiectul este același și pornește de la o ședință foto a Preș. Klaus Werner Iohannis în vederea viitoarei campanii pentru alegerile prezidențiale. Care va debuta pe 10 august, zi din care începe și strângerea de semnături și mai este anunțat un miting ce s-ar dori urmat de căderea Guvernului PSD-ALDE: Dar, după cum se știe, nu mor caii când vor câinii! Cum spuneam, Preș Iohannis a avut o ședință foto, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, din care-am văzut ceva imagini și la portul de televiziune B1, duminică dimineață. Și toate aceste se întâmplau, se înțelege, în plin scandal legat de crimele de la Caracal. Ședința foto este una obișnuită, normală înaintea unor campanii electorale. Nepotrivită mi se pare popularizarea ei în mass-media și total neavenită pe pagina de Facebook a artistului fotograf agreat de Preș. Klaus Werner Iohannis. Potrivit mesajului și a fotografiilor postate pe pagina sa de Facebook de către fotograful Simion Buia aflăm următoarele:
„Sunt un om norocos. În ultima vreme am întâlniri remarcabile. Deseori o duc pe Martha cu mine, să învețe, să înțeleagă, să-și amintească. În definitiv suntem ce sunt amintirile noastre. Deunăzi am avut un schooting cu președintele României. Martha a vorbit în limba germană cu domnul Iohannis, au comunicat foarte bine, despre școală, despre viață. Apoi Martha a pus Jazz pe telefonul mobil, să spargă liniștea Cotrocenilor, iar eu am încins blitzul… A ieșit bine.
Dacă ar fi să descriu experiența mea într-un singur cuvânt , ar fi – empatie. Uneori există pur și simplu „chimie” între oameni, indiferent de vârstă, statut, funcție.
Îmi iubesc meseria, îmi ador fiica, vă îndemn să ieșiți la vot”, a scris fotograful Simion Buia, pe Facebook. Agenția Mediafax precizează că la ora – 12,42 -, la care a afișat știrea și fotografiile Preș. Iohannis care se juca cu Martha, vorbitoare de limba germană, postarea lui Simion Buia fusese ștearsă de pe Facebook. Postarea fotografului Simion Buia, mai puțin fotografiile cu fiica sa și cu președintele Iohannis a apărut și pe site-ul DCNews.
Ședința foto are loc în plin scandal legat de neputința unui sistem de a proteja și salva un copil de 15 ani care a reușit să își anunțe propria răpire, sechestrare și că a fost violată de un netrebnic la 112. Președintele Iohannis a declarat, marți, că am ajuns la cazul Caracal, că guvernele de mulți ani au umplut țara de incompetenți și slugi, acuzând că principalul scop a fost deschiderea porților închisorilor. Iohannis a mai spus că rapoartele STS și MAI pe Cazul Caracal, prezentate în CSAT au arătat deficiențe grave, inclusiv atitudinea refractară a lucrătorilor poliției față de victimă, catalogând întârzierile drept criminale.
Preș. Klaus Werner Iohannis a acuzat guvernele din ultimii ani, dar a uitat să ne spună ce s-a petrecut cu demisia Directorului sibian al STS, pe care se pare că n-a acceptat-o.
Am mai auzit că pentru extinderea unei terase a unui restaurant din Caracal se impunea o aprobare de la Deveselu. Care Deveselu este la 7 kilometri de Caracal. Oare SRI și directorul său Eduard Hellvig nu știau nimic de rețeaua din care se zice că face parte odiosul criminal Gheorghe Dincă?
ION REDOȘANU

P.S. Pe unul din mobilele lui Gheorghe Dincă s-a primit SMS-ul: „Știm că fata este la tine. Eliberează fata”. Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai, ex-procuror, este de părere că mesajul „Putea să vină de la cineva din rețea sau putea să vină de la autorități(…) Au sfidat totul la vedere și e clar că e o protecție a acestor rețele care aduc mulți bani”, a declarat Norica Nicolai. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here