Ca la noi, la nimeni – Îndatorarea României, amenințătoare!

439
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Mulțumește-te cu ce este, dar caută mereu ceva mai bun.” – Socrate

Cum-necum datoria publică a României a ajuns la nici mai mult, nici mai puțin, decât 50% din Produsul Intern Brut(PIB). Situație extrem de periculoasă, de la care se pot îngheța cheltuielile cu salariile. Din păcate, Ministerul Finanțelor Publice este obligat să se mai împrumute pentru plata ratelor scadente din datoria publică și din cauza rostogolirii acestora și a dobânzilor ce se impun a fi plătite. Împrumuturile Finanțelor sunt și ele la dobânzi mari și, cu siguranță, pe termen scurt.
POSIBILE DERAPAJE. Economia nu mai merge cum mergea, scârțiind din toate încheieturile. Iar dacă vom ajunge cândva la un deficit mai mare, cu o datorie publică ce depășește 55% din PIB, atunci vor fi înghețate și pensiile, iar ajutoarele sociale nu se vor mai plăti.
Marți, după amiază, a avut loc o ședință de urgență a Coaliției de guvernare, prima cu toți liderii la aceeași masă: PSD, PNL și UDMR, prima după vreo trei săptămâni în care coaliția nus-a întrunit chiar deloc. Cum ar veni, a binevoit să fie prezent și Kelemen Hunor, liderul UDMR, care abia vinerea trecută s-a întors din concediu.
Coaliția urma să decidă, marți, ce măsuri concrete se vor lua în domeniul crizei facturilor și prețurilor la energia electrică. Motiv pentru care era așteptat să participe la ședința coaliției de guvernare și ministrul Energiei, Virgil Popescu, un neprofesionist care-a introdus haotica liberalizare a prețurilor la energie și se dorea ca el să vină cu soluții/propuneri de rezolvare a acesteia.
Nu-i vorbă, nici PSD și nici PNL nu au uitat că UDMR trebuia ca marți să vină cu clarificări în legătură cu declarațiile bezmetice ale prim-ministrului Viktor Orban, țin ute la Băile Tușnad, anti-Uniunea Europeană și rasiste, la care liderii UDMR au aplaudat! Din această pricină, cu siguranță că au existat controverse între Partidul Social Democrat și UDMR, precum și între Partidul Național Liberal și aceeași indiferentă UDMR.
REMANIEREA, LA SFÎNTUL AȘTEAPTĂ. În vremea aceasta, remanierea Guvernului se tot amână, nefiind dorită de pretinsul Partid Național Liberal și chiar dacă de la fiecare partid membru al coaliției se vorbește că va fi remaniat câte un ministru, ei bine, premierul Nicolae Ciucă tot amână evaluarea membrilor Cabinetului ce-l conduce!
UDMR, GAFĂ DUPĂ GAFĂ. Luni, pe Aeroportul Internațional Henry Coandă din Otopeni, s-au întors acasă multipli campioni mondiali la kaiac-canoe. Ciudat, nu i-a așteptat nimeni, iar bizarul ministru al Sportului, Eduard Novak, a mințit că nu l-a invitat nimeni. Ca și cum la intonarea Imnului Ținutului Secuiesc ar fi fost invitat, ori avea obligații de serviciu!!!
Întrebat despre acest subiect, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: „Situația nu este doar revoltătoare, este de-a dreptul dezgustătoare. Cu o țară profund în criză, în toate crizele posibile, să știți că nu ne aflăm doar în criza energetică, doar în război, suntem în criză socială, fundamentală, cu un stat eșuat care nu funcționează, cu justiție nefuncțională, cu administrație neperformantă, cu cu costuri uriașe pentru administrație, pentru funcționarea țării, cu ridicări de taxe și impozite pentru mediul privat, deci ne aflăm într-o situație cumplită. Tot ce înseamnă administrație, cum a spus marea naostră campioană doamna Elisabeta Lipă, Guvernul e plecat în vacanță, din cauza vacanței nu au luat în seamă invitația și au zis: ia mai dă-i încolo, Doamne iartă-mă, ce să mai venim, ce să mai facem… Nu vă așteptați la nimic bun, doamnă. Deci nu cred că vor reuși vreo remaniere. Nici nu are cum, cine să promoveze remanierea? PSD-ul? Care îl ține în spate pe Sorin Grindeanu cu nenorocirile de la Transporturi și ce e pe acolo, cine să păromoveze?”, a spus marți analistul politic Bogdan Chirieac.
ION PREDOȘANU

P.S. Faptul că ROBOR a mai scăzut un piculeț nu-i o prea mare bucurie. Inflația e tot sus! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here