Ca la noi, la nimeni / Începutul sfârşitului Regimului Băsescu!?

320

Incredibil şi cu extrem de multe opinteli, se poate afirma că după alegerile din 16 noiembrie 2014, în sfârşit, DNA-ul a început să-şi îndrepte atenţia şi către alte partide politice. Că până atunci, Partidul DNA se ocupa în exclusivitate numai de oamenii din PSD. Cei protejaţi de ex-preşedintele Traian Băsescu erau exceptaţi de la aplicarea legilor statului. Iar excepţiile confirmau regula.
Însuşi preşedintele extrem de vocal pe atunci, Traian Băsescu, nu se ferea să anunţe că o protejează de zece ani pe Elena Udrea. Aici sunt de acord cu Aurel I. Rogojan care susţine: „Vreme de un deceniu, Traian Băsescu s-a folosit de o portavoce feminină pentru a-şi testa intenţiile sale şi a anticipa cele mai importante mişcări pe scena politică.” Numai că am convingerea fermă că, şi acum, Elena Udrea face aceleaşi jocuri funeste ale lui Traian Băsescu, nefiind altceva decât o marionetă. Iar faptul că anunţă, pe mai departe, alte dezvăluiri despre politicieni şi ziarişti pe care i-a finanţat personal vin să-mi confirme presupunerea.
Preşedintele Klaus Iohannis a dat undă verde pentru urmărirea penală a lui Adriean Videanu, fost ministru al economiei în Cabinetul Boc, în Dosarul Romgaz-Interagro. Fosta ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a primit aviz pozitiv în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru ridicarea imunităţii. Tot în Gala Bute mai este prins în dosar şi ex-ministrul Ion Ariton. Ceea ce înseamnă că alţi doi miniştri ai Guvernului PreşBăsescu-Boc vor ajunge după gratii.
Şi fostul patron al Grupului MEDIAPRO, Adrian Sârbu, este tot după gratii în arest preventiv. El este acuzat de evaziune fiscală şi păgubirea averii publice cu cel puţin vreo 16 milioane de euro. Şi asta numai în perioada guvernărilor portocalii, căci guvernele Radu Vasile şi Adrian Năstase îi şterseseră sume imense pe care le datora statului.
Un alt individ folosit ca instrument de către Regimul Băsescu este Horia Georgescu, şeful ANI. Mai rămâne de văzut cine şi când îl va amenda sau destitui pe Horia Georgescu, în urma imixtiunii fără precedent a ANI în problemele Parlamentului. Este un fapt de o gravitate maximă acţiunea ANI care a cerut, ilegal, date despre cum au votat deputaţii jurişti în cazul deputatului Petre Roman, după care i-a amendat pe aceştia cu 2.000 de lei, contrar prevederilor Constituţiei. Iar liberalii, prin vocea prim-vicepreşedintelui Ludovic Orban, au anunţat că vor propune CNI să demareze procedurile de demitere a şefului ANI, Horia Georgescu.
Puţintică răbdare, neicuşorule. Arestările de miniştri, de parlamentari şi a şefei DIICOT, Alina Bica, sunt semne că a început sfârşitul Regimului Băsescu. Şi, repet, e doar un început. Unul de durată şi, totuşi, în care parcă nu mai speram.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here