Ca la noi, la nimeni – Incapabili să conducă!

332

Motto: „Nu încerca să manipulezi oamenii să facă ceva ce ți-ar aduce beneficiu doar ție și ar fi în detrimentul acestora. Pe termen lung toate acestea se pot întoarce împotriva ta.” – Dale Carnegie

Trăim momente diverse. Plăcute și mai puțin plăcute. Iar zilele sunt una mai agitată și mai tensionată decât alta. În una și aceeași zi – cum s-a petrecut miercuri – însuși Preș. Klaus Werner Iohannis are ieșiri diferite. La nivel declarativ mă refer. După ce ne avertizase mai anul trecut, prin luna decembrie, că România nu este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului European, miercuri același individ lăuda contribuția țării noastre la președinția rotativă europeană, și aducea argumentul că România a rezolvat peste 90 de dosare aflate pe masa Consiliului Europei. N-a trecut mult, știut fiind că președinția rotativă din partea României a asigurat-o Guvernul Dăncilă, și președintele Iohannis zisese în aceeași zi, tot de dimineață, că: „Dacă PSD nu este în stare să guverneze pentru cetățeni, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului.” Și noi știm prea bine că acela care-a întârziat semnarea și promulgarea Legii Bugetului pe anii 2018, dar și pe 2019 este acela care vorbește!
USR-IȘTII, PRIMII FUGIȚI! Întrebarea este: să lase pe cine alții? Cine sunt acei alții? Primii care una au promis în campania electorală de la alegerile europarlamentare, și anume că vor scăpa țara de alianța de guvernare PSD-ALDE, și alta au declarat apoi sunt cei de la USR: „Vom vota Moțiunea de cenzură, dar nu participăm la guvernare!” Motivau că nu vor să stea alături de aceia care au colaborat cu PSD, referindu-se la Pro România și la UDMR. Probabil, USR a dat bir cu fugiții ca să nu se erodeze la guvernare. Și să-i lase în ofsaid pe cei de la Noul PNL!
LOVITURĂ FULGERĂTOARE PENTRU IOHANNIS! Noul PNL, cum ar veni partidul președintelui, prin vocea deputatului Daniel Fenechiu a venit cu o remarcă total neașteptată. Cum că, vezi Doamne, nu intrăm la guvernare alături de Pro România, partidul desprins din PSD. Mai precis format din trădători. Declarația exactă suna așa: „Nu susținem o majoritate parlamentară construită împreună cu Pro România.” Cine să-i mai înțeleagă?
Așadar, ar trebui să fie un guvern de tehnocrați. Ca și cum nu ne-a umplut suficient de nemulțumiri „Guvernul meu” condus de Dacian Julien Cioloș, în 2016. Impus de stradă și de locatarul vremelnic de la Palatul Cotroceni. În urma incendiului nefericit de la Colectiv. Asupra căruia s-a instituit o anchetă blocată – din interese obscure – înainte de a fi ajuns să găsească vinovații.
Revenind, dacă PNL nu guvernează cu PSD, și nici cu Pro România, se constituie o majoritate nouă în Parlament, un Guvern din mai multe partide: UDMR, Pro România și alții. Cine conduce guvernul acela? USR? PNL pare că nu vrea. Cel puțin așa a susținut, joi, deputatul 14. De alegeri anticipate nici nu poate fi vorba în an electoral și până nu se schimbă sau modifică Constituția.
ION PREDOȘANU

P.S. Liderul social-democrat Viorica Dăncilă a declarat la finalul CEx al PSD, joi, că partidul pe care îl conduce ca președinte interimar nu se va prezenta la semnarea pactului inițial de președintele Klaus Werner Iohannis, privind Acordul Politic Național, care vizează parcursul european al României. „Nu, nu am fost invitată. Probabil s-a luat în calcul și declarația pe care am făcut-o în legătură cu acest pact. Noi am spus că vrem să depunem amendamente și atâta timp cât amendamentele mele nu se regăsesc în acest pact, nu avem de ce să semnăm”, a declarat primul ministru Viorica Dăncilă, care este și președinte interimar al PSD. (Ion Predoșanu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here