Ca la noi, la nimeni – În așteptarea lui T.T.!

283

La ora când aștern aceste rânduri încă nu cunosc dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut publică rezoluția prin care actualul Procuror general, Augustin Lazăr, și-a netezit calea către funcția pe care-o ocupă acum contribuind decisiv la clasarea unuia dintre dosarele penale ale lui Klaus Werner Iohannis și ale familiei sale.
În realitate, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia susține că Herr Klaus Werner Iohannis și familia sa au beneficiat de 9 (nouă!) albiri de dosare la Curtea de Apel Alba Iulia. Cert este că, Herr Iohannis nu scoate o vorbuliță despre acel document strecurat de Augustin Lazăr în Dosarul său de promovare profesională ca Procuror general. După cum tace, Iohannis pare ieșit din decor și incapabil să-și continuie campania electorală prezidențială pentru care s-a lansat din proprie inițiativă pentru un al doilea mandat. După ce în primul mandat nu a făcut chiar nimic și nu s-a remarcat prin același nimic!
Pe cel mai profesionist dintre miniștri Guvernului Dăncilă, ministrul Justiției, Tudorel Toader, îl ascultă ca pe un coleg cei din Comisia de la Veneția, al cărui membru este, iar la Bruxelles și Strasbourg vorbește ca un mare profesionist ce are toate vorbele la el.
Săptămâna trecută, Tudorel Toader și-a luat concediu ca să se ocupe de nunta de la Iași a fiului său cel mare, Alexandru, de 30 de ani. Ieri, marți, a sosit la Ministerul Justiției, asaltat de jurnaliștii curioși să afle ba dacă va fi remaniat, ba dacă se teme de moțiunea simplă introdusă împotriva domniei sale și abia, la final, când va da publicității documentul semnat de Augustin Lazăr și descoperit de domnia sa la Dosarul profesional de promovare a acestuia în funcția de Procuror general. Abia la ultima întrebare a răspuns, în grabă, de pe scările Ministerului Justiției, cum că jurnaliștii vor afla în cursul zilei de marți. Eu am scris mai spre seară și n-am apucat să aflu despre document mai nimic.
Tot marți, după orele prânzului, doamna prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, a declarat: „Am terminat evaluarea miniștrilor!” Și, totuși, remanierea Guvernului Dăncilă este amânată până după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care va avea loc, probabil, săptămâna viitoare. Pe de o parte regret amânarea remanierii, întrucât miniștrii precum Andrușcă ori Lucian Șova, care, culmea, ne-a reprezentat țara la reuniunea miniștrilor transporturilor din țările membre ale Uniunii Europene.
ION PREDOȘANU

P.S. Și-mi mai pare tare rău că nu m-am ocupat de o declarație serioasă a Comisarului european Corina Crețu, de lunea trecută, prin care glăsuia cu argumente că România pierde în exercițiul financiar 2014-2020 între 1,8 și 2 miliarde de euro. Îi dau dreptate, mai ales că este vorba de fonduri nerambursabile care mergeau în infrastructură. Voi reveni. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here