Ca la noi, la nimeni – (Im)Popularii, neagreaţi!

425

Am trăit s-o văd şi pe asta! Văzusem pe la televiziuni cum altfel frumoasa Elena Udrea n-a fost bine primită pe unde s-a dus. Cazul Nana, cu bătrânica doborâtă la pământ, este revelator. Nu-mi dau seama de ce amicul meu Costel C., altfel un reputat Chestor în rezervă şi om de aleasă cultură, o regretă ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Pe unde-a făcut numai necurate cu banii publici ori cei europeni.
Mă rog, nici Bădia Traian ca urmaşă a căruia se revendică de ani buni (a se vedea versurile sale din care cităm doar finalul, neinspirat total: „Noi suntem urmaşii lui Traian… Băsescu”) n-a avut soartă mai bună pe la Arad. Unde cei care huiduiau s-au ales cu îmbrânceli şi cătuşe. Halal democraţie şi halal stat de drept!
Duminică, după orele amiezii, pe drumul judeţean Peştişani-Arcani, în zona Frânceşti – pe Deleţ – era în toi a IV-a ediţie, una de excepţie, a Festivalului cântecului şi jocului popular din Peştişani. La un momet dat, o coloană de maşini s-a oprit şi aproape de mulţimea ce participa cu bucurie la muzică, joc şi voie bună, încingând şi hore sau sârbe. Un personaj cunoscut tot de pe la te(mbe)levizor, ex-preşedintele PDL, Cristian Preda – trecut în barca pe valuri a PMP-ului – şi candidat la europarlamentare se gândise că ar fi un bun prilej pentru o baie de mulţime.
Ce mai conta că pentru organizarea superbei manifestări culturale nu contribuise cu nimic (im)popularul său partiduleţ. În schimb, trudiseră trei zile şi trei nopţi familiile de locuitori ai satului Frânceşti Ligia şi Victoraş Tivig, Anca şi Puşu Susanu plus Nicuşor Nicolcioiu. Să faci o scenă din lemne, devenite apoi scânduri, s-o montezi, să aduci un grup electrogen şi să mai construieşti o masă sub un umbrar gen cort pentru Juriu şi câte alte treburi n-au mai fost necesare pentru artiştii veniţi din multe localităţi ale Gorjului nu-i de ici, de colo.
Când toată lumea se simţea bine, se găsise ditamai fostul portocaliu şi actual (im)popular să le strice cheful. Noroc cu o mână de oameni mai cu scaun la cap, în frunte cu inimosul şi neobositul Victor Tivig care l-a întâmpinat pe musafirul nepoftit, spunându-i că-şi cere scuze, dar ei nu vor să politizeze festivalul pus la cale pentru păstrarea tradiţiilor şi a identităţii neamului românesc în cadrul Uniunii Europene. Mă rog, recunosc că nici candidatul Cristian Preda n-a fost neam prost. Ca alţii din PMP-ul lui. N-a bruscat pe nimeni, omul a înţeles şi s-a retras. Doar cei din echipa de campanie au împrăştiat fluturaşi cu nişte inşi şi inse în blugi ce au decis să ridice România. În felul lor, adică aşa cum vor ei. Pentru ei.
În toate întâmplările duminicii petrecute la iarbă verde, pe Deleţul Frânceştiului, prof. Ştefan Popescu, directorul artistic al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, a anunţat vrerea sa şi a directorului general interimar – excelentul poet şi manager cultural fără egal în Gorj – prof. Viorel Gârbaciu. Din 2015, Festivalul cântecului şi jocului popular din Peştişani va fi preluat de Şcoala Populară de Artă, care-i va ajuta cu o orchestră şi are toate şansele să fie înscris în Agenda culturală a manifestărilor organizate de Consiliul Judeţean Gorj.
Ion Predoşanu

5 COMENTARII

  1. Nea’ Predo , eu nu inteleg ceva . Pe toate afisele si banerele electorale ale PSD si ale strigoiului USL ( cica USL traieste ) vad numai moacele lui Ponta , Calinoiu , Carciumaru . Oare ei candideaza la europarlamentare sau candidatii ? Oare le e rusine cu moacele sotiilor care candideaza ? Oare nu vor ca dna vice Vana sa vada moacele sotiilor legitime ? Oare e doar manipu lare electorala ? Oare atat sunt de disperati ?

  2. Nu te uita nene,priveste-i doar pe tov.Basescu si pe madame Udrea-proeminente personalitati de talie mondiala ce reusesc sa aduca atatea fala Romaniei.Apoi,mai ai si variantele CRIN,DD,MRU,oferite din plin de aceasta superba si neuitata campanie electorala.Apropos,matale de ce nu-ti afisezi moaca,ar fi chiar interesant.Inca ceva,iti mai fac o bucurie;vezi ca acum,la zilele orasului,vine la Tg-Jiu,Leana de Plescoi,si nu ti-ar strica o poza cu interlopa,asa ,ca amintire pentru eternitate.

  3. Cred ca viceprimarita Iuliska nu suporta pozele cu nevasta premierului si a dat ordin sa nu apara poze cu candidatul la europarlamentare Dacianuska .

  4. paponiete,ti-ai extins aria de acoperire,mazgalind si site-ul GORJANULUI,cu alte cretinisme .Mai stai dracului in banca ta,i-ati somniferul si te culca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here