Ca la noi, la nimeni – Ilogica socoteală săsească

480

Motto: „Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul. ” – Mihai Eminescu

Printre multele minciuni (ne)patriotice ale încă Preș. Klaus Werner Iohannis cea mai recentă le întrece pe toate. Cică pe 20 mai s-a gândit – El sau mediocrii săi consilieri, prezidențiali ori din servicii – au găsit de cuviință să organizeze luni, 20 mai 2019 – Ceremonia publică „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului”. Bizar. Mai ales că anunțul cu „Anul omagierii victimelor comunismului” nu s-a făcut la sfârșitul anului 2018! Și mai aiuritor ar fi că un profesoraș de fizică, fie și din orășelul de provincie Sibiu, care ar fi trebuit să știe nițică matematică, ori chiar aritmetica învățată în clasele elementare sau dacă socotea pe degete, putea afla că de la data de 20 mai 1990 – când s-au organizat primele alegeri libere și până în anul 2019 nu au trecut 30 de ani, ci doar 29!
Cum aminteam și în Gorjeanul de miercuri, aflând cu stupoare decizia Preș. Klaus Werner Iohannis de a organiza, în ziua de 20 mai 2019, o aniversare/comemorare(a victimelor comunismului) prima care a observat că nu sunt 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989 a fost „Asociația Telecom-Decembrie 1989” și a condamnat ferm această inițiativă.
Probabil, cineva l-a sfătuit că după ce l-a ținut în brațe atâta vreme pe torționarul Augustin Lazăr, fost șef al Comisiei de Eliberări Condiționate din Penitenciarul Aiud al anilor groaznici 1982-1986, instalat fraudulos în fruntea Parchetului General, în disprețul celor mai elementare norme ale democrației, ar vrea să dreagă busuiocul.
Dizidentului Iulius Filip i-a acordat o medalie cu valoare de tinichea – Crucea României clasa a III-a, în vreme ce torționarului Augustin Lazăr aceeași medalie, dar clasa a I-a!!!
În același timp, o consilieră prezidențială l-a contactat pe e-mail pe fiul dizidentei sau opozantei lui Ceaușescu – femeia ce îndrăznise să-i scrie o scrisoare de protest Președintelui Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România de atunci, dar și Europei Libere. Numai că Leontin Horațiu Iuhas a spus de la bun început că nu este de acord cu invitația și nici n-a mai primit-o prin poștă la Cluj-Napoca.
Asta nu l-a împiedicat să transmită o Scrisoare deschisă neinspiraților inițiatori, din care redăm finalul:
„Nu înțeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluției din Decembrie 1989 are loc în luna mai??? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu! Nu doresc să particip la un miting electoral.
Și nu doresc, de asemenea, să particip la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torționarii lor. Și oare de ce s-a fixat data ceremoniei în 20 mai? De ce nu în 13-15 iunie? Cu speranța că-l veți lăsa pe succesorul dumneavoastră să organizeze aniversarea Revoluției atunci când e firesc, în luna decembrie”.
Leontin Horațiu Iuhas
Orice comentarii sunt de prisos. Bunul simț, înțelepciunea și eleganța fiului aceleia care a fost o redută a anticomunismului în România regimului Ceaușescu nu doresc să fie parte la o manifestare umilitoare pentru adevărații Eroi ai neamului în vremea Regimului Iohannis.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here