Ca la noi, la nimeni – Iarna austerității Iohannisto-liberale!

447
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: ,,Stricăciunea veacului se realizează prin contribuția particulară a fiecăruia dinte noi: unii aduc trădarea, ceilalți nedreptatea, necredința, tirania, avariția, cruzimea, după cum sunt mai puternici; cei mai slabi aduc prostia, lenea, deșertăciunea.” – Michel de Montaigne

Ne-am fi oprit mai pe larg asupra a zece măsuri de austeritate din Programul de guvernare al presupusului partid liberal PNL, alcătuit în marea sa majoritate din foști supuși ai lui Traian Băsescu, membrii ai PDL-ului ce a tăiat salarii și nu a crescut pensiile românilor.
Numai că ne-a căzut sub priviri un comentariu extraordinar al publicistului Octavian Știreanu, director al cotidianului AZI. Ce-i drept comentariul respectiv l-am citit pe site-ul Cotidianul.ro, în care autorul se întreabă: „Miros de comunism sau de fascism?!” Ne permitem să cităm numai două-trei paragrafe ale începutului său.
„Klaus Werner Iohannis a arătat o nouă probă a gândirii sale de tip fascist, de culpabilizare colectivă și eliminare din societate a unor comunități după criterii ideologice. În fața unei adunări megalomanice organizate spre a-i da încă o ocazie marelui conducător să-și arate gândirea toxică, Werner Iohannis declara scrâșnind din dinți, în extazul sălii:
„Suntem în război! Suntem în război împotriva PSD care a încercat să acapareze toate marile sisteme. PSD nu a atacat doar statul, nu a atacat doar democrația românească, PSD i-a atacat pe români… PSD-iștii sunt o forță politică care(cacofonia îi aparține încă Preș. Klaus Werner Iohannis, n.m. I.P.) a inhibat perioade importante dezvoltarea României. Fără PSD am fi fost mult mai departe. Un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD!”
Asemenea afirmații nu trebuie comentate prea mult.
E suficient să înlocuim cuvântul „pesediști” cu „evreii” și să comparăm în imaginație scena de ieri, rezervată unicului conducător, cu tribuna mitingurilor din anii ‘30 de la Nuremberg spre a înțelege despre ce este vorba.”
*
Spre deosebire de conducător, un fel de Comandant Suprem – fie și numai al CSAT! -, Viorica Dăncilă merge printre oameni și le ascultă păsurile, se consultă cu oamenii pentru a le afla doleanțele ce le au de la un Președinte al României. Ea bate Țara în lung și-n lat, ținând aproape de alegătorii domniei sale.
Să facem o mică alăturare a sloganurilor cu care portretele principalilor candidați sunt pe toate gardurile ori la toate afișajele electorale. Dacă Viorica Dăncilă și-a ales drept slogan Un președinte pentru toți românii”, Conducătorul încă Preș. Klaus Werner Iohannis o ține langa cu „IOHANNIS PREȘEDINTE”.
Agenția DCNews a avut inspirația să-și întrebe utilizatorii, în cadrul unui sondaj, ”Care dintre candidații la președinție este mai apropiat de oameni?” Firesc, Viorica Dăncilă a primit 82,5 % dintre voturi, iar Klaus Werner Iohannis 17,5%. Ceilalți candidați nu au primit nici măcar vreun vot.
Fiind inexistenți în preferințele celor care accesează site-ul DCNews. Concludent, nu?
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here